Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia meksykańska jest jedną z naszych ulubionych i nic nie umywa się do samodzielnie przygotowanego dania:). Sami możemy regulować poziom ostrości. Dziś meksykańska enchilada z kurczakiem - pycha!
Ziemniaki z serkiem wiejskim to świetny sposób na szybką i smaczną przekąskę...
Odsłon: 14
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 837
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 164
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 134
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 86
Ziemniaki z serkiem wiejskim to świetny sposób na szybką i smaczną przekąskę...
Odsłon: 14
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 837
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 164
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 134
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 86
Składniki
Filety, paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy filet, obsypujemy go przyprawami. Kiedy filet się zarumieni dodajemy paprykę i cebulę, smażymy chwilę po czym dodajemy odsączoną z zalewy fasolę i pomidory z puszki. Dusimy do całkowitego odparowania wody, przez około 15 minut. Na koniec dodajemy starty ser (garstkę zostawiamy do posypania), mieszamy, studzimy.
Na placki tortilli Wykładamy farsz, tortillę zwijamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Wierzch każdej tortilli smarujemy niewielką ilością koncentratu, posypujemy żółtym serem. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut.
Pomidora i cebulę kroimy w kostkę. Solimy, mieszamy. Na talerz wykładamy tortillę, posypujemy świeżymi warzywami i posiekanym szczypiorkiem.