Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia meksykańska jest jedną z naszych ulubionych i nic nie umywa się do samodzielnie przygotowanego dania:). Sami możemy regulować poziom ostrości. Dziś meksykańska enchilada z kurczakiem - pycha!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 506
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 803
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 506
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 803
Składniki
Filety, paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy filet, obsypujemy go przyprawami. Kiedy filet się zarumieni dodajemy paprykę i cebulę, smażymy chwilę po czym dodajemy odsączoną z zalewy fasolę i pomidory z puszki. Dusimy do całkowitego odparowania wody, przez około 15 minut. Na koniec dodajemy starty ser (garstkę zostawiamy do posypania), mieszamy, studzimy.
Na placki tortilli Wykładamy farsz, tortillę zwijamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Wierzch każdej tortilli smarujemy niewielką ilością koncentratu, posypujemy żółtym serem. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut.
Pomidora i cebulę kroimy w kostkę. Solimy, mieszamy. Na talerz wykładamy tortillę, posypujemy świeżymi warzywami i posiekanym szczypiorkiem.