Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne, wyjątkowo aromatyczne, sycące danie meksykańskie.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1316
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24966
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 113
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1316
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24966
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 113
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy papierowymi ręczniczkami, kroimy w większą kostkę. Pokrojone mięso dusimy na patelni, dodajemy pokrojone w pół plastry cebule oraz pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Dusimy pod przykryciem.
W między czasie gotujemy bulion warzywny z włoszczyzny, pasty rosołowej, liścia laurowego i ziela angielskiego. Doprawiamy bulion do smaku przyprawami.
Duszące się z cebulą i papryką mięso doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Zawartość patelni przekładamy do gotującego się bulionu. Fasole płuczemy na sicie. Gulasz doprawiamy do smaku, dodajemy paprykę mieloną, koncentrat pomidorowy i opłukane fasole. Całość doprowadzamy do zagotowania.
Gotowy gulasz podajemy z pieczywem. Smacznego!!!