Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne, wyjątkowo aromatyczne, sycące danie meksykańskie.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 169
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8583
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 391
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5263
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 169
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8583
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 391
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5263
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy papierowymi ręczniczkami, kroimy w większą kostkę. Pokrojone mięso dusimy na patelni, dodajemy pokrojone w pół plastry cebule oraz pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Dusimy pod przykryciem.
W między czasie gotujemy bulion warzywny z włoszczyzny, pasty rosołowej, liścia laurowego i ziela angielskiego. Doprawiamy bulion do smaku przyprawami.
Duszące się z cebulą i papryką mięso doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Zawartość patelni przekładamy do gotującego się bulionu. Fasole płuczemy na sicie. Gulasz doprawiamy do smaku, dodajemy paprykę mieloną, koncentrat pomidorowy i opłukane fasole. Całość doprowadzamy do zagotowania.
Gotowy gulasz podajemy z pieczywem. Smacznego!!!