Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszony filet z kurczaka w paprykach, pieczarkach, marchewce i cebuli z dodatkiem czerwonej fasoli.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 144
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20748
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28259
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4418
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 144
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20748
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28259
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4418
Składniki
Fasolę moczymy około 2 godzin, po wymoczeniu gotujemy do jej miękkości, studzimy i odcedzamy. W między czasie w garnku z 3 łyżkami oleju podsmażamy pokrojone w kostkę mięso z fileta kurczaka. Do podsmażonego mięsa dodajemy pokrojoną w pół plastry cebulę z porem i pokrojone w plastry pieczarki, liście laurowe i ziele angielskie, wszystko smażymy, kilkakrotnie mieszając. Dodajemy pokrojoną w kostkę marchew i korzeń pietruszki, mieszamy i smażymy dalej. Wody nie dolewamy gdyż warzywa puszczą swój sok.
Gdy warzywa puszczą sok dodajemy łyżkę pasty rosołowej i pokrojone w kawałki papryki. Gotujemy dalej nadal mieszamy wszystkie składniki. Po kilkunastu minutach gotowaniu dodajemy natkę pietruszki, doprawiamy całość do smaku wszystkimi suchymi przyprawami podanymi w przepisie. Na koniec dodajemy ugotowaną czerwoną fasolę, mieszamy wszystkie składniki i dusimy jeszcze 10 minut. Ugotowany paprykarz, że tak go nazwę podajemy na gorąco z pieczywem lub z ugotowanym ryżem. Smacznego !!!