Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszony filet z kurczaka w paprykach, pieczarkach, marchewce i cebuli z dodatkiem czerwonej fasoli.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1466
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1189
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1319
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 968
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1466
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1189
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1319
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 968
Składniki
Fasolę moczymy około 2 godzin, po wymoczeniu gotujemy do jej miękkości, studzimy i odcedzamy. W między czasie w garnku z 3 łyżkami oleju podsmażamy pokrojone w kostkę mięso z fileta kurczaka. Do podsmażonego mięsa dodajemy pokrojoną w pół plastry cebulę z porem i pokrojone w plastry pieczarki, liście laurowe i ziele angielskie, wszystko smażymy, kilkakrotnie mieszając. Dodajemy pokrojoną w kostkę marchew i korzeń pietruszki, mieszamy i smażymy dalej. Wody nie dolewamy gdyż warzywa puszczą swój sok.
Gdy warzywa puszczą sok dodajemy łyżkę pasty rosołowej i pokrojone w kawałki papryki. Gotujemy dalej nadal mieszamy wszystkie składniki. Po kilkunastu minutach gotowaniu dodajemy natkę pietruszki, doprawiamy całość do smaku wszystkimi suchymi przyprawami podanymi w przepisie. Na koniec dodajemy ugotowaną czerwoną fasolę, mieszamy wszystkie składniki i dusimy jeszcze 10 minut. Ugotowany paprykarz, że tak go nazwę podajemy na gorąco z pieczywem lub z ugotowanym ryżem. Smacznego !!!