Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszony filet z kurczaka w paprykach, pieczarkach, marchewce i cebuli z dodatkiem czerwonej fasoli.
Śledź w oleju z cebulką i żurawiną suszoną. Do tego ziemniaki w mundurkach. W...
Odsłon: 13
Propozycja na zupę z porów na dużą ilość gości. Przepis jest minimalistyczny...
Odsłon: 28
Ziemniaki z serkiem wiejskim to świetny sposób na szybką i smaczną przekąskę...
Odsłon: 27
Śledź w oleju z cebulką i żurawiną suszoną. Do tego ziemniaki w mundurkach. W...
Odsłon: 13
Propozycja na zupę z porów na dużą ilość gości. Przepis jest minimalistyczny...
Odsłon: 28
Ziemniaki z serkiem wiejskim to świetny sposób na szybką i smaczną przekąskę...
Odsłon: 27
Składniki
Fasolę moczymy około 2 godzin, po wymoczeniu gotujemy do jej miękkości, studzimy i odcedzamy. W między czasie w garnku z 3 łyżkami oleju podsmażamy pokrojone w kostkę mięso z fileta kurczaka. Do podsmażonego mięsa dodajemy pokrojoną w pół plastry cebulę z porem i pokrojone w plastry pieczarki, liście laurowe i ziele angielskie, wszystko smażymy, kilkakrotnie mieszając. Dodajemy pokrojoną w kostkę marchew i korzeń pietruszki, mieszamy i smażymy dalej. Wody nie dolewamy gdyż warzywa puszczą swój sok.
Gdy warzywa puszczą sok dodajemy łyżkę pasty rosołowej i pokrojone w kawałki papryki. Gotujemy dalej nadal mieszamy wszystkie składniki. Po kilkunastu minutach gotowaniu dodajemy natkę pietruszki, doprawiamy całość do smaku wszystkimi suchymi przyprawami podanymi w przepisie. Na koniec dodajemy ugotowaną czerwoną fasolę, mieszamy wszystkie składniki i dusimy jeszcze 10 minut. Ugotowany paprykarz, że tak go nazwę podajemy na gorąco z pieczywem lub z ugotowanym ryżem. Smacznego !!!