Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące, pikantne i proste w przygotowaniu danie jednogarnkowe czyli meksykański kociołek to idealny pomysł na smaczny obiad lub gorącą kolację dla wielbicieli ostrych smaków. Doskonale smakuje podane z ryżem, makaronem lub pieczywem.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7224
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2683
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20194
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 805
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7224
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2683
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20194
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 805
Składniki
Obraną cebulę drobno siekamy. Do dużego garnka z niewielką ilością rozgrzanej oliwy wrzucamy cebulę, przez praskę przeciskamy ząbki czosnku i całość krótko rumienimy. Dodajemy mielone mięso i wszystko podsmażamy na dość silnym ogniu, cały czas mieszając. Następnie dodajemy pomidory z puszki i wlewamy około 1/2 szklanki wody, mieszamy, doprawiamy solą, sporą ilością czarnego pieprzu oraz chili i gotujemy około 40 minut. Pod koniec gotowania wrzucamy odsączoną z zalewy czerwoną fasolkę i kukurydzę i wszystko mieszamy. Danie podajemy z ryżem lub makaronem.