Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące, pikantne i proste w przygotowaniu danie jednogarnkowe czyli meksykański kociołek to idealny pomysł na smaczny obiad lub gorącą kolację dla wielbicieli ostrych smaków. Doskonale smakuje podane z ryżem, makaronem lub pieczywem.
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 4584
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 61
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 375
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 399
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 4584
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 61
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 375
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 399
Składniki
Obraną cebulę drobno siekamy. Do dużego garnka z niewielką ilością rozgrzanej oliwy wrzucamy cebulę, przez praskę przeciskamy ząbki czosnku i całość krótko rumienimy. Dodajemy mielone mięso i wszystko podsmażamy na dość silnym ogniu, cały czas mieszając. Następnie dodajemy pomidory z puszki i wlewamy około 1/2 szklanki wody, mieszamy, doprawiamy solą, sporą ilością czarnego pieprzu oraz chili i gotujemy około 40 minut. Pod koniec gotowania wrzucamy odsączoną z zalewy czerwoną fasolkę i kukurydzę i wszystko mieszamy. Danie podajemy z ryżem lub makaronem.