Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące, pikantne i proste w przygotowaniu danie jednogarnkowe czyli meksykański kociołek to idealny pomysł na smaczny obiad lub gorącą kolację dla wielbicieli ostrych smaków. Doskonale smakuje podane z ryżem, makaronem lub pieczywem.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4692
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12731
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5718
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7195
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4692
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12731
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5718
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7195
Składniki
Obraną cebulę drobno siekamy. Do dużego garnka z niewielką ilością rozgrzanej oliwy wrzucamy cebulę, przez praskę przeciskamy ząbki czosnku i całość krótko rumienimy. Dodajemy mielone mięso i wszystko podsmażamy na dość silnym ogniu, cały czas mieszając. Następnie dodajemy pomidory z puszki i wlewamy około 1/2 szklanki wody, mieszamy, doprawiamy solą, sporą ilością czarnego pieprzu oraz chili i gotujemy około 40 minut. Pod koniec gotowania wrzucamy odsączoną z zalewy czerwoną fasolkę i kukurydzę i wszystko mieszamy. Danie podajemy z ryżem lub makaronem.