Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Meksykańskie chicken tingas z marynowanymi papryczkami.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30974
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3663
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5013
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30974
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3663
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5013
Składniki
Piersi z kurczaka solimy, nacieramy czosnkiem i pieprzem. Smażymy na złoto na małej ilości oliwy.
W naczyniu żaroodpornym mieszamy sok pomarańczowy, pomidory, cynamon, imbir, cebulę pokrojoną w kosteczkę, papryczki chipotle, cukier, sól, kminek, kawałki ananasa i odrobię czarnego
Kurczaka pieczemy w sosie ok. 2 godziny w temperaturze 180 C.
Kiedy kurczak jest upieczony rozrywamy mięso na kawałki za pomocą dwóch widelców.
Tortille opiekamy nad palnikiem kuchni gazowej. Na patelni układamy tortille i posypujemy startym żółtym serem i przykrywamy drugą tortillą. Podsmażamy chwilę, aż ser się roztopi.
Na każdej tortilli układamy porcję kurczaka z sosem, kleks ze śmietany, kawałki awokado, posiekaną kolendrę, i marynowane papryczki jalapeno.