Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Meksykańskie chicken tingas z marynowanymi papryczkami.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10588
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4770
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 849
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8991
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1324
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10588
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4770
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 849
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8991
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1324
Składniki
Piersi z kurczaka solimy, nacieramy czosnkiem i pieprzem. Smażymy na złoto na małej ilości oliwy.
W naczyniu żaroodpornym mieszamy sok pomarańczowy, pomidory, cynamon, imbir, cebulę pokrojoną w kosteczkę, papryczki chipotle, cukier, sól, kminek, kawałki ananasa i odrobię czarnego
Kurczaka pieczemy w sosie ok. 2 godziny w temperaturze 180 C.
Kiedy kurczak jest upieczony rozrywamy mięso na kawałki za pomocą dwóch widelców.
Tortille opiekamy nad palnikiem kuchni gazowej. Na patelni układamy tortille i posypujemy startym żółtym serem i przykrywamy drugą tortillą. Podsmażamy chwilę, aż ser się roztopi.
Na każdej tortilli układamy porcję kurczaka z sosem, kleks ze śmietany, kawałki awokado, posiekaną kolendrę, i marynowane papryczki jalapeno.