Do góry

Dania główne Przepis na:

Meksykańskie cudo

Meksykańskie cudo

Autor:

Przepisów i artykułów: 851 Ocena: 9235

Dodano:

Odsłon: 754

Wyśmienite danie dla zapracowanych, mięso z kurczaka z warzywami, sosem meksykańskim z makaronem.

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • 1 łyżka przyprawy do grosa
  • Sól
  • Olej do smażenia
  • ½ opakowania makaronu świderki
  • Papryka czerwona
  • Cebula
  • Papryka żółta
  • 4 ogórki konserwowe
  • 410 g puszki fasolki czerwonej
  • 520 g sosu meksykańskiego
  • 15 dag sera żółtego
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Meksykańskie cudo

Przygotowanie

  1. 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu układamy na dnie naczynia żaroodpornego.
    2. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy przyprawą Gyros oraz solą.
    3. Mięso układamy na makaronie.

  2. 4. Cebulę obieramy, prużymy na rozgrzanym oleju.
    5. Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryki i kostkę ogórki.
    6. Następnie dodajemy fasolkę odlaną z zalewy i sos meksykański.
    7. Warzywa z sosem układamy na mięsie i posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem.

  3. 8. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180 °C.
    9. Danie gotowe.
    10. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 21 września Super przepis, a ja sobie dorzucę do tego trochę "żyletek", bo bez ostrości życie traci sens ... i smak też :D Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń