Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite danie dla zapracowanych, mięso z kurczaka z warzywami, sosem meksykańskim z makaronem.
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 304
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 450
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 304
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 450
Składniki
1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu układamy na dnie naczynia żaroodpornego. 2. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy przyprawą Gyros oraz solą. 3. Mięso układamy na makaronie.
4. Cebulę obieramy, prużymy na rozgrzanym oleju. 5. Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryki i kostkę ogórki. 6. Następnie dodajemy fasolkę odlaną z zalewy i sos meksykański. 7. Warzywa z sosem układamy na mięsie i posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem.
8. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180 °C. 9. Danie gotowe. 10. Smacznego.