Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takich papryczek jeszcze nie próbowałeś, więc daj się skusić. Papryki zapiekane z mięsem mielonym po meksykańsku, będą ładnie wyglądać na uroczystej kolacji lub obiedzie.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 506
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 403
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 506
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 403
Składniki
1. Papryki myjesz, kroisz wzdłuż na połowy, usuwasz nasiona. Papryki układasz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
2. Cebule, czosnek obierasz, drobno kroisz i smażysz na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodajesz mięso mielone, doprawiasz solą oraz papryką ostrą. Smażymy około 15 minut. 3. Następnie dodajesz ogórki konserwowe, pokrojone w kostkę, odlaną z zalewy kukurydzę oraz fasolkę czerwoną, koncentrat pomidorowy, ketchup. Wszystko dokładnie mieszasz i smażysz jeszcze około 5 minut
4. Farszem napełniasz każdy środek papryk, wierzch papryk posypujesz żółtym serem startym na dużych oczkach. 5. Zapiekasz 15 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
6. Papryki gotowe. 7. Smacznego.