Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takich papryczek jeszcze nie próbowałeś, więc daj się skusić. Papryki zapiekane z mięsem mielonym po meksykańsku, będą ładnie wyglądać na uroczystej kolacji lub obiedzie.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6025
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9057
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8464
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5822
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6025
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9057
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8464
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5822
Składniki
1. Papryki myjesz, kroisz wzdłuż na połowy, usuwasz nasiona. Papryki układasz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
2. Cebule, czosnek obierasz, drobno kroisz i smażysz na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodajesz mięso mielone, doprawiasz solą oraz papryką ostrą. Smażymy około 15 minut. 3. Następnie dodajesz ogórki konserwowe, pokrojone w kostkę, odlaną z zalewy kukurydzę oraz fasolkę czerwoną, koncentrat pomidorowy, ketchup. Wszystko dokładnie mieszasz i smażysz jeszcze około 5 minut
4. Farszem napełniasz każdy środek papryk, wierzch papryk posypujesz żółtym serem startym na dużych oczkach. 5. Zapiekasz 15 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
6. Papryki gotowe. 7. Smacznego.