Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takich papryczek jeszcze nie próbowałeś, więc daj się skusić. Papryki zapiekane z mięsem mielonym po meksykańsku, będą ładnie wyglądać na uroczystej kolacji lub obiedzie.
Składniki
1. Papryki myjesz, kroisz wzdłuż na połowy, usuwasz nasiona. Papryki układasz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
2. Cebule, czosnek obierasz, drobno kroisz i smażysz na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodajesz mięso mielone, doprawiasz solą oraz papryką ostrą. Smażymy około 15 minut. 3. Następnie dodajesz ogórki konserwowe, pokrojone w kostkę, odlaną z zalewy kukurydzę oraz fasolkę czerwoną, koncentrat pomidorowy, ketchup. Wszystko dokładnie mieszasz i smażysz jeszcze około 5 minut
4. Farszem napełniasz każdy środek papryk, wierzch papryk posypujesz żółtym serem startym na dużych oczkach. 5. Zapiekasz 15 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
6. Papryki gotowe. 7. Smacznego.