Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś poniosła mnie fantazja, ale efekt był wyśmienity. Nasz obiad był prawdziwą grą smaków i aromatów. Przygotowałam kotlety mielone z indyka o wyrazistej nucie barbecue, papryki oraz słodkim środkiem, w którym skryła się suszona śliwka. To finezyjne połączenie z pewnością nie raz zagości w naszym menu. Mielone świetnie smakują w towarzystwie surówki lub jako podstawa domowych hamburgerów.
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 363
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 4386
Propozycja na obiad z polędwicy wieprzowej z paseczkiem tłuszczyku. Tę ostatn...
Odsłon: 160
Kurczak ciacciatore to włoskie danie oznaczające "kurczaka po myśliwsku". Jes...
Odsłon: 162
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 363
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 4386
Propozycja na obiad z polędwicy wieprzowej z paseczkiem tłuszczyku. Tę ostatn...
Odsłon: 160
Kurczak ciacciatore to włoskie danie oznaczające "kurczaka po myśliwsku". Jes...
Odsłon: 162
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę, rumienimy ją delikatnie na oleju i studzimy. Do zmielonego mięsa dodajemy namoczoną w mleku kajzerkę, ostudzoną cebulkę, jajka, słodką paprykę, czosnek oraz sos barbeue. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem oraz pierzem cayenne.
Porcje powstałej masy nabieramy w dłonie i formujemy kotlety. Dla wzbogacenia smaku i dodania im słodyczy, możemy do środka dodać sparzoną wrzątkiem suszoną śliwkę. Uformowane kotleciki obtaczamy w mące.
Kotlety smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu układamy je na ręczniku papierowym i odsączamy je z nadmiaru tłuszczu.
Kotlety świetnie sprawdzą się jako danie główne lub podstawa domowych hamburgerów. Życzę smacznego! :)