Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Składniki
Tutaj mięso było przygotowane z pół kilograma, Do kotletów użyłam połowę wyrobionego mięsa, w sumie wyszły cztery spore pieczarki i nóżki. Cebulę i czosnek można zetrzeć na tarce, wtedy zdążą się usmażyć w mięsie, jeszcze przyprawy, jajo i bułka. Masę się wyrabia, na chwile odstawia. Porcje mięsa się rozpłaszcza, nakłada pieczarkę i dokładnie obkłada. Uformowany kotlet obtacza się jeszcze w bułce tartej. Smaży się na rumiano. ` Kotlety były wypukłe więc po bokach jeszcze je dosmażałam.
Smacznego :)