Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny gęsty sos. do ryżu, makaronu jak i na kanapki
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 27
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2272
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 163
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 27
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2272
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 163
Składniki
Soczewicę zalać wrzącą wodą dzień wcześniej.
Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Por pokroić na pół talarki. Do wolnowaru włożyć mięso mielone, marchew, pietruszkę, por, odsączoną soczewicę, pomidory z puszki łyżkę koncentratu pomidorowego. Doprawić do smaku bazylią, pieprzem oraz chili. Wolnowar ustawić na wysoki ogień na ok 4-5 godzin. W trakcie gotowania należy sprawdzić czy gęstość nam odpowiada i dodawać koncentrat pomidorowy. Podawać np z ryżem Smacznego.