Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowe kotlety mielone z dodatkiem jajka.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5836
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9665
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5836
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9665
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Składniki
4 jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać z łupin i pokroić siatką do sałatek. Mięso zmielić razem z cebulą i czosnkiem bezpośrednio do miski. Do mięsa dodać wszystkie przyprawy, dwa jajka, bułkę tartą i kaszę oraz wodę. Na koniec wsypać pokrojone jajka. Wyrobić masę, podzielić ja na części ( u mnie wyszło 7 sztuk ) i uformować kule. Włożyć je do bułki tartej, obtoczyć z każdej strony i uformować okrągłe kotleciki za pomocą noża lub tasaka. Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.