Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowe kotlety mielone z dodatkiem jajka.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8266
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2841
Polecam.
Odsłon: 1482
Polecam.
Odsłon: 439
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8266
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2841
Polecam.
Odsłon: 1482
Polecam.
Odsłon: 439
Składniki
4 jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać z łupin i pokroić siatką do sałatek. Mięso zmielić razem z cebulą i czosnkiem bezpośrednio do miski. Do mięsa dodać wszystkie przyprawy, dwa jajka, bułkę tartą i kaszę oraz wodę. Na koniec wsypać pokrojone jajka. Wyrobić masę, podzielić ja na części ( u mnie wyszło 7 sztuk ) i uformować kule. Włożyć je do bułki tartej, obtoczyć z każdej strony i uformować okrągłe kotleciki za pomocą noża lub tasaka. Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.