Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowe kotlety mielone z dodatkiem jajka.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3459
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 498
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 302
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7023
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 356
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3459
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 498
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 302
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7023
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 356
Składniki
4 jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać z łupin i pokroić siatką do sałatek. Mięso zmielić razem z cebulą i czosnkiem bezpośrednio do miski. Do mięsa dodać wszystkie przyprawy, dwa jajka, bułkę tartą i kaszę oraz wodę. Na koniec wsypać pokrojone jajka. Wyrobić masę, podzielić ja na części ( u mnie wyszło 7 sztuk ) i uformować kule. Włożyć je do bułki tartej, obtoczyć z każdej strony i uformować okrągłe kotleciki za pomocą noża lub tasaka. Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.