Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz już dosyć smażenia kotletów w tradycyjny sposób? Chcesz wprowadzić do swojej kuchni trochę sprytnych pomysłów? Polecamy mielone nadziewane serem, który wypływa ze środka tuż po przecięciu nożem mięsa. Danie świetnie smakuje na świeżo, a także odgrzewane np. w piekarniku. Urozmaicić je możesz sosem musztardowym, koperkowym czy też pieczeniowym.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13690
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1567
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15171
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6217
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13690
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1567
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15171
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6217
Składniki
Cebulę obierz, umyj, posiekaj w drobną kostkę. Zeszklij na odrobinie tłuszczu i odstaw na bok.
Teraz przygotuj mięso mielone. Przełóż je do dużej miski. Wbij jajka, dodaj 3-4 łyżki bułki tartej i przyprawy. Jeśli używasz czerstwej bułki, najpierw namocz ją chwilę w wodzie, a następnie przełóż do miski. Pamiętaj jednak o tym, aby była rozmoczona i odciśnięta z wody. Przełóż też cebulę.
Wyrób mięso wraz z dodatkami, aby miało jednolitą masę.
Teraz pokrój ser żółty w mniejsze kostki.
Nabierz mięso ręką, rozpłaszcz ją na dłoni zyskując kształt placka, umieść po środku ser i przykryj go pozostałym mielonym tworząc małą kulkę.
Każdą z nich obtocz w bułce tartej i podsmaż na tłuszczu, na średniej mocy palnika, aby miała złoty kolor. Wystarczy 7-8 minut z każdej strony.