Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz już dosyć smażenia kotletów w tradycyjny sposób? Chcesz wprowadzić do swojej kuchni trochę sprytnych pomysłów? Polecamy mielone nadziewane serem, który wypływa ze środka tuż po przecięciu nożem mięsa. Danie świetnie smakuje na świeżo, a także odgrzewane np. w piekarniku. Urozmaicić je możesz sosem musztardowym, koperkowym czy też pieczeniowym.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12301
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425371
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12301
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425371
Składniki
Cebulę obierz, umyj, posiekaj w drobną kostkę. Zeszklij na odrobinie tłuszczu i odstaw na bok.
Teraz przygotuj mięso mielone. Przełóż je do dużej miski. Wbij jajka, dodaj 3-4 łyżki bułki tartej i przyprawy. Jeśli używasz czerstwej bułki, najpierw namocz ją chwilę w wodzie, a następnie przełóż do miski. Pamiętaj jednak o tym, aby była rozmoczona i odciśnięta z wody. Przełóż też cebulę.
Wyrób mięso wraz z dodatkami, aby miało jednolitą masę.
Teraz pokrój ser żółty w mniejsze kostki.
Nabierz mięso ręką, rozpłaszcz ją na dłoni zyskując kształt placka, umieść po środku ser i przykryj go pozostałym mielonym tworząc małą kulkę.
Każdą z nich obtocz w bułce tartej i podsmaż na tłuszczu, na średniej mocy palnika, aby miała złoty kolor. Wystarczy 7-8 minut z każdej strony.