Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone nie zawsze musza być smażone
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 778
Dziś do pracy.
Odsłon: 256
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1679
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 172
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 778
Dziś do pracy.
Odsłon: 256
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1679
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 172
Składniki
Cebule siekamy w drobną kostkę, marchewkę ścieramy na tarce. Wrzucamy to na patelnię i przesmażamy. Przekładamy warzywa do miski. Pieczarki kroimy w kostkę i również przesmażamy. Dokładamy to do warzyw w misce. Do miski wkładamy mięso mielone, tarty ser, wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość doprawiamy solą, pieprzem ziołowym oraz czosnkiem granulowanym. Wszystko dokładnie mieszamy.
Z ciasta francuskiego wycinamy cienkie paski. Z mięsa lepimy kulki i owijamy je paskami z ciasta francuskiego, tak aby kotlety przypominały „kłębek włóczki”. Kotlety układamy na blaszce do pieczenia wyścielonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 30-35 minut w temperaturze 200 stopni.