Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone nie zawsze musza być smażone
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 720
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 720
Składniki
Cebule siekamy w drobną kostkę, marchewkę ścieramy na tarce. Wrzucamy to na patelnię i przesmażamy. Przekładamy warzywa do miski. Pieczarki kroimy w kostkę i również przesmażamy. Dokładamy to do warzyw w misce. Do miski wkładamy mięso mielone, tarty ser, wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość doprawiamy solą, pieprzem ziołowym oraz czosnkiem granulowanym. Wszystko dokładnie mieszamy.
Z ciasta francuskiego wycinamy cienkie paski. Z mięsa lepimy kulki i owijamy je paskami z ciasta francuskiego, tak aby kotlety przypominały „kłębek włóczki”. Kotlety układamy na blaszce do pieczenia wyścielonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 30-35 minut w temperaturze 200 stopni.