Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso mielone nieco inaczej. Łatwe w przygotowaniu i właściwie wielozadaniowe - na ciepło jako element obiadu, na zimno - jako dodatek do chleba lub do sałatek.
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 38
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 110
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 38
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 110
Składniki
Cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę.
Bułkę namoczyć w ciepłym mleku - troszkę tartej bułki zostawić do posypania po wierzchu.
Mięso mielone - właściwie może być każdy rodzaj, najlepsze jest oczywiście przygotowane w domu - wyrobić w naczyniu z cebulą, papryką, jajkiem, bułką i przyprawami. Te, oczywiście, według uznania. Masa powinna być gęsta i elastyczna - w miarę potrzeb dodać jeszcze tartej bułki.
Masę przełożyć do foremki - może być zwykła keksówka, ja akurat tę porcję zapiekałam w dwóch średnich foremkach na pieczeń.
Po wierzchu posypać delikatnie bułką tartą, Foremkę przykryć formą aluminiową.
Piekarnik nagrzać do 150 stopni. Foremkę ustawić w większej formie, do której wlać wodę - tak ok. 1cm wysokości.
Piec 1,5 godziny. 20 minut przed końcem czasu zdjąć folię z wierzchu - zyskamy chrupiącą, rumianą skórkę.
Smacznego. :)