Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...czyli po węgierskim tuningu
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1715
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2246
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 51
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 133
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1348
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1715
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2246
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 51
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 133
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1348
Składniki
Chleb namoczyć w wodzie i odcisnąć. Wszystkie składniki wymieszać (dokładnie wyrobić) razem doprawiając do smaku. Formować nieduże , płaskie kotlety, obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na pomidorowej oliwie po kilka minut z obu stron.
Aby podkreślić węgierski smak dania, poponuję spożyć je popijając lampką czerwonego półsłodkiego wina. Ach, jaka szkoda że to już koniec lata :(