Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na niedzielny obiad lub na imprezę polecam soczyste kotlety mielone upieczone w piekarniku. Smakują wyśmienicie a Ty zaoszczędzisz mnóstwo czasu. W jednym czasie piekły się wszystkie, a ja miałam czas na przygotowanie surówki i ziemniaków. Są delikatne i zawierają w sobie zdecydowanie mniej tłuszczu niż smażone. Spróbuj i przekonaj się sam.
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 102
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 118
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 102
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 118
Składniki
1. Mięso przekładam do miski, wbijam jajko, wsypuję sól, paprykę ostrą, bułkę tartą i wlewam śmietanę. 2. Dokładnie wyrabiam masę mięsną i robię duże okrągłe kotlety. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W każdy kotlecie robię głęboki otwór i odstawiam na bok.
3. Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, bardzo drobno pokrojone pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą. Pod koniec smażenia dodaję musztardę oraz ketchup i jeszcze dwie minutki smażę.
4. Każdy otwór w mięsie napełniam farszem i posypuję żółty serem startym na tarce o dużych oczkach. 5. Piekę w rozgrzanym piekarniku 35 minut w 180°C.
6. Gotowe. 7. Smacznego.