Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231614
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4890
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36036
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1321
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231614
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4890
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36036
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1321
        
        
                Składniki
Cienkie części kapusty odkroiłam do kotletów a grubsze pokroiłam i obgotowałam 15 minut w osolonej wodzie. Dodałam do mięsa wraz z pokrojona i przesmażoną cebulą. jeszcze pieprz, sól , bułka tarta i jajo. masę wyrobiłam w malakserze, można też wyrobić ręką.
uformowałam kotlety, nałożyłam na nie cienkie liście kapusty i obtoczyłam spody w mące. Kotlety usmażyłam na rumiano najpierw od strony spodu a potem od strony kapusty. Kotlety zsunęłam w jedną stronę, dosypałam mąkę, i przesmażyłam ją chwile dodałam sos pomidorowy, doprawiłam go sola i pieprzem. Jeszcze dolałam wody , bo sos był za gęsty. Pogotowałam parę minut.
Smacznego :)