Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7596
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 216
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2461
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 537
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7596
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 216
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2461
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 537
Składniki
Cienkie części kapusty odkroiłam do kotletów a grubsze pokroiłam i obgotowałam 15 minut w osolonej wodzie. Dodałam do mięsa wraz z pokrojona i przesmażoną cebulą. jeszcze pieprz, sól , bułka tarta i jajo. masę wyrobiłam w malakserze, można też wyrobić ręką.
uformowałam kotlety, nałożyłam na nie cienkie liście kapusty i obtoczyłam spody w mące. Kotlety usmażyłam na rumiano najpierw od strony spodu a potem od strony kapusty. Kotlety zsunęłam w jedną stronę, dosypałam mąkę, i przesmażyłam ją chwile dodałam sos pomidorowy, doprawiłam go sola i pieprzem. Jeszcze dolałam wody , bo sos był za gęsty. Pogotowałam parę minut.
Smacznego :)