Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 354
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1208
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1271
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13420
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 354
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1208
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1271
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13420
Składniki
Cienkie części kapusty odkroiłam do kotletów a grubsze pokroiłam i obgotowałam 15 minut w osolonej wodzie. Dodałam do mięsa wraz z pokrojona i przesmażoną cebulą. jeszcze pieprz, sól , bułka tarta i jajo. masę wyrobiłam w malakserze, można też wyrobić ręką.
uformowałam kotlety, nałożyłam na nie cienkie liście kapusty i obtoczyłam spody w mące. Kotlety usmażyłam na rumiano najpierw od strony spodu a potem od strony kapusty. Kotlety zsunęłam w jedną stronę, dosypałam mąkę, i przesmażyłam ją chwile dodałam sos pomidorowy, doprawiłam go sola i pieprzem. Jeszcze dolałam wody , bo sos był za gęsty. Pogotowałam parę minut.
Smacznego :)