Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94298
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1892
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5709
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5695
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94298
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1892
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5709
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5695
Składniki
Cienkie części kapusty odkroiłam do kotletów a grubsze pokroiłam i obgotowałam 15 minut w osolonej wodzie. Dodałam do mięsa wraz z pokrojona i przesmażoną cebulą. jeszcze pieprz, sól , bułka tarta i jajo. masę wyrobiłam w malakserze, można też wyrobić ręką.
uformowałam kotlety, nałożyłam na nie cienkie liście kapusty i obtoczyłam spody w mące. Kotlety usmażyłam na rumiano najpierw od strony spodu a potem od strony kapusty. Kotlety zsunęłam w jedną stronę, dosypałam mąkę, i przesmażyłam ją chwile dodałam sos pomidorowy, doprawiłam go sola i pieprzem. Jeszcze dolałam wody , bo sos był za gęsty. Pogotowałam parę minut.
Smacznego :)