Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły Ci się tradycyjne mielone, szukasz nowych smaków, mam coś dla Ciebie. Kotlety mielone podane z cebulką, która jest zdrowa, idealna na jesienne dni.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44645
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 240
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44645
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 240
Składniki
1. Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jajko, dodaję jedna obraną, drobno pokrojoną cebule, wsypuję sól, paprykę ostrą, majeranek, bułkę tartą, wlewam śmietanę 18 % i wyrabiam masę mięsną. 2. Z mięsa formuję okrągłe kotlety, panieruję w bułce tartej, smażę na rozgrzanym oleju. Kotlety po usmażeniu przekładam na talerz
3. Pozostałe cebule obieram, kroję w krążki, smażę na tłuszczu od smażenia kotletów. 4. Mąkę rozrabiam ze śmietaną 30% i wlewam do cebuli, chwilkę gotuję. 5. Sos z cebulą łączę z mięsem
6.. Gotowe, podaję z ziemniakami i surówką. 7. Smacznego.