Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne mielone w gęstym sosie z pieczarkami a do tego kasza lub ryż i pyszny obiad gotowy. Proste, szybkie i smaczne:)
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1046
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 87
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1046
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 87
Składniki
Bułkę tartą zalewamy ciepłym bulionem /bulion wlewamy małymi porcjami i wlewamy go tyle ile wchłonie bułka/ i odstawiamy na 20 min. Po tym czasie dodajemy mięso mielone, jajko, doprawiamy solą, pieprzem, mieloną papryką i czosnkiem granulowanym. Dokładnie wyrabiamy. Z masy mięsnej formujemy pulpety i obsmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i szklimy na nim pokrojoną w małą kostkę cebulę. Następnie dodajemy pokrojone na ćwiartki pieczarki i smażymy je na średnim ogniu do miękkości. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gdy będą już miękkie wlewamy śmietanę i zagotowujemy. Sos doprawiamy do smaku. Mielone w sosie pieczarkowym doskonale smakują z kaszą lub ryżem.