Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś piątek no cóż, postu nie ma przecież to nie święta ????. Tak więc u mnie normalny domowy obiad.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1044
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4442
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 460
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2992
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38761
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1044
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4442
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 460
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2992
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38761
Składniki
Do miski dodać mięso mielone, jajka, sól, pieprz, bułkę tartą oraz cebulę pokrojoną w kostkę.
Wszystko dokładnie wymieszać do połączenia się składników.
Do garnka wlać wodę i dodać suszone warzywa.
Na patelnię wlać olej, formować kotlety.
Smażyć z obu stron na brązowo.
Usmażone kotlety ułożyć w garnku z zagotowaną wodą.
Dodać oczyszczone i pokrojone pieczarki, dusić na małym ogniu pod przykryciem.
Gdy pieczarki są już miękkie dodać natkę pietruszki, chwilę zagotować.
Następnie śmietanę rozprowadzić z mąką i wywarem z kotletów.
Zalać kotlety i zagotować do powstania sosu.
Podałam z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi.