Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś piątek no cóż, postu nie ma przecież to nie święta ????. Tak więc u mnie normalny domowy obiad.
Do miski dodać mięso mielone, jajka, sól, pieprz, bułkę tartą oraz cebulę pokrojoną w kostkę.
Wszystko dokładnie wymieszać do połączenia się składników.
Do garnka wlać wodę i dodać suszone warzywa.
Na patelnię wlać olej, formować kotlety.
Smażyć z obu stron na brązowo.
Usmażone kotlety ułożyć w garnku z zagotowaną wodą.
Dodać oczyszczone i pokrojone pieczarki, dusić na małym ogniu pod przykryciem.
Gdy pieczarki są już miękkie dodać natkę pietruszki, chwilę zagotować.
Następnie śmietanę rozprowadzić z mąką i wywarem z kotletów.
Zalać kotlety i zagotować do powstania sosu.
Podałam z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi.
Polecam pulpety, jak nie mamy pomysłu na mięso mielone. Są lekkie, do tego so...
Odsłon: 6359
Co powiecie na szybki obiad z delikatnym mięsem w sosie pieczarkowym.
Odsłon: 3203
Deser truskawkowy w formie musu truskawkowego zmieszanego z galaretką i zwień...
Odsłon: 157
Proste, smaczne, szybkie w przygotowaniu danie. Polecam.
Odsłon: 854
Mini beziki to świetny pomysł, gdy zostaną nam nadprogramowe białka. Łatwo je...
Odsłon: 21
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 60
Deser truskawkowy w formie musu truskawkowego zmieszanego z galaretką i zwień...
Odsłon: 157
Proste, smaczne, szybkie w przygotowaniu danie. Polecam.
Odsłon: 854
Mini beziki to świetny pomysł, gdy zostaną nam nadprogramowe białka. Łatwo je...
Odsłon: 21
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 60
Składniki
Do miski dodać mięso mielone, jajka, sól, pieprz, bułkę tartą oraz cebulę pokrojoną w kostkę.
Wszystko dokładnie wymieszać do połączenia się składników.
Do garnka wlać wodę i dodać suszone warzywa.
Na patelnię wlać olej, formować kotlety.
Smażyć z obu stron na brązowo.
Usmażone kotlety ułożyć w garnku z zagotowaną wodą.
Dodać oczyszczone i pokrojone pieczarki, dusić na małym ogniu pod przykryciem.
Gdy pieczarki są już miękkie dodać natkę pietruszki, chwilę zagotować.
Następnie śmietanę rozprowadzić z mąką i wywarem z kotletów.
Zalać kotlety i zagotować do powstania sosu.
Podałam z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Risotto z kurczakiem i szparagami według Ewy Wachowicz
Dania główne
Kolorowe szaszłyki z dziczyzną na surówce z jarmużu
Dania główne
Grillowany ser sorento z winogronami
Dania główne
Drobiowe roladki ( na parze)
Risotto z kurczakiem i szparagami według Ewy Wachowicz
Niezwykle kremowe risotto z kurczakiem i szparagami.
Odsłon: 263
Kolorowe szaszłyki z dziczyzną na surówce z jarmużu
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 60