Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodałam trochę śmietanki. Bardzo lubię mielone i robię je w różnych wersjach. Mielone duszone w sosie są miękkie i delikatne. Dla mnie to obiad idealny.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19836
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 482
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 482
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6891
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242786
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19836
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 482
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 482
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6891
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242786
Składniki
Bułkę namoczyć w wodzie, lub mleku. Mięso przełożyć do miski. Najlepiej zmielić samemu, jeśli macie taką możliwość. Do mięsa dodać jajko, musztardę, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Sól polecam dodać według swojego gustu. Ja dodałam pół łyżeczki, ale później jeszcze trochę dosoliłam. Bułkę odcisnąć i również dodać do miski z mięsem. Wszystko razem wymieszać łyżką, a później dłonią.
Formować kotlety i obtaczać je w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć kotlety przez kilka minut z obu stron, żeby się przyrumieniły. Następnie przełożyć na talerz.
Na tej samej patelni rozgrzać trochę oleju. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażyć, następnie dodać drobno pokrojony czosnek. Smażyć jeszcze kilka sekund, żeby czosnek się nie przypalił. Wlać passatę i wodę. Wymieszać. Dodać śmietankę, ponownie wymieszać. Przyprawić solą, pieprzem i bazylią. Do sosu włożyć wcześniej podsmażone kotlety. Przykryć patelnię i dusić 20-25 minut. Pod koniec duszenia wsypać koperek.