Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1398
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1329
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 307
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1398
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1329
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 307
Składniki
Mięso mielone przyprawić,daje na kg mielonego łyżeczkę soli,być może dla kogoś będzie to za mało,ale wolę doprawić sos :) Pół łyżeczki pieprzu, czosnek obrany można posiekać, można w prasce przecisnąć. W tym czasie zrobić bulion z pół litra wody i dodać warzywa u mnie jest to por,marchew,pietruszką i seler
Do bulionu wkładać kuleczki mielonego i na małym ogniu gotować,ja robię to pod przykryciem około 20min
Po tym czasie można sobie wyłowić jednego i spróbować, przeważnie tak robię upss Przed sosem można wszystkie wyjąc Teraz sos Pół szklanki wody i 4 łyżki koncentratu, wymieszać i wlać do bulionu,mieszać aż zgęstnieje,jeśli nie będzie chciało się zrobić to można mąką zagęścić Sypnąć trochę pietruszki świeżej lub suszonej ,doprawić po swojemu i smacznego :)