Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Mięso mielone przyprawić,daje na kg mielonego łyżeczkę soli,być może dla kogoś będzie to za mało,ale wolę doprawić sos :) Pół łyżeczki pieprzu, czosnek obrany można posiekać, można w prasce przecisnąć. W tym czasie zrobić bulion z pół litra wody i dodać warzywa u mnie jest to por,marchew,pietruszką i seler
Do bulionu wkładać kuleczki mielonego i na małym ogniu gotować,ja robię to pod przykryciem około 20min
Po tym czasie można sobie wyłowić jednego i spróbować, przeważnie tak robię upss Przed sosem można wszystkie wyjąc Teraz sos Pół szklanki wody i 4 łyżki koncentratu, wymieszać i wlać do bulionu,mieszać aż zgęstnieje,jeśli nie będzie chciało się zrobić to można mąką zagęścić Sypnąć trochę pietruszki świeżej lub suszonej ,doprawić po swojemu i smacznego :)