Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spodziewasz się gości, szukasz pomysłu na danie mięsne, a znudziły Ci się zwykłe kotlety mielone, wypróbuj ten przepis.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2263
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3329
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1376
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2128
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2263
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3329
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1376
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2128
Składniki
1. Mięso mielone przekładam do miski, dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijam jajko, wsypuję sól, paprykę ostrą, majeranek, bułkę tartą, wlewam śmietanę i wyrabiam masę mięsną.
2. Z masy mięsnej formuję kotlety, układam na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 30 minut w 180°C.
3. Po upieczeniu kotlety układam w naczyniu żaroodpornym. Na każdym kotlecie układam krążek ananasa, posypuję startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem. 4. Chwilę zapiekam w piekarniku do momentu rozpuszczenia się sera.
5. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami. 6. Smacznego.