Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mielone z dodatkiem dużych kawałków czerwonej papryki i drobno siekanego chili, lekko podduszone w sosie pomidorowym serwowane z ziemniakami i koperkiem.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11288
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1137
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9838
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11288
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1137
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9838
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Bułkę tartą zalewamy ciepłym bulionem - bulionu dodajemy partiami tyle ile "wciągnie" bułka. Odstawiamy na kwadrans. Dodajemy mięso mielone, pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, drobno posiekane chili /w ilości według uznania/, wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, mieloną papryką i czosnkiem granulowanym. Dokładnie wyrabiamy. Z masy mięsnej formujemy pulpety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanym a patelni oleju.
Kiedy mielone będą już rumiane z obu stron przekładamy je do rondelka, zalewamy bulionem zmieszanym z koncentratem i gotujemy na małym ogniu ok. 20 min. /Jeśli wolimy gęsty sos możemy go zagęścić mąką lub śmietaną/. Mielone podajemy z ziemniakami polanymi sosem i posypanymi koperkiem.