Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mielone z dodatkiem dużych kawałków czerwonej papryki i drobno siekanego chili, lekko podduszone w sosie pomidorowym serwowane z ziemniakami i koperkiem.
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4534
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326987
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12183
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4534
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326987
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12183
Składniki
Bułkę tartą zalewamy ciepłym bulionem - bulionu dodajemy partiami tyle ile "wciągnie" bułka. Odstawiamy na kwadrans. Dodajemy mięso mielone, pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, drobno posiekane chili /w ilości według uznania/, wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, mieloną papryką i czosnkiem granulowanym. Dokładnie wyrabiamy. Z masy mięsnej formujemy pulpety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanym a patelni oleju.
Kiedy mielone będą już rumiane z obu stron przekładamy je do rondelka, zalewamy bulionem zmieszanym z koncentratem i gotujemy na małym ogniu ok. 20 min. /Jeśli wolimy gęsty sos możemy go zagęścić mąką lub śmietaną/. Mielone podajemy z ziemniakami polanymi sosem i posypanymi koperkiem.