Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mielone z dodatkiem dużych kawałków czerwonej papryki i drobno siekanego chili, lekko podduszone w sosie pomidorowym serwowane z ziemniakami i koperkiem.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22643
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 401
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 219
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 168
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22643
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 401
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 219
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 168
Składniki
Bułkę tartą zalewamy ciepłym bulionem - bulionu dodajemy partiami tyle ile "wciągnie" bułka. Odstawiamy na kwadrans. Dodajemy mięso mielone, pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, drobno posiekane chili /w ilości według uznania/, wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, mieloną papryką i czosnkiem granulowanym. Dokładnie wyrabiamy. Z masy mięsnej formujemy pulpety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanym a patelni oleju.
Kiedy mielone będą już rumiane z obu stron przekładamy je do rondelka, zalewamy bulionem zmieszanym z koncentratem i gotujemy na małym ogniu ok. 20 min. /Jeśli wolimy gęsty sos możemy go zagęścić mąką lub śmietaną/. Mielone podajemy z ziemniakami polanymi sosem i posypanymi koperkiem.