Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mielone z dodatkiem dużych kawałków czerwonej papryki i drobno siekanego chili, lekko podduszone w sosie pomidorowym serwowane z ziemniakami i koperkiem.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22334
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13750
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4312
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43261
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 527
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 449
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22334
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13750
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4312
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43261
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 527
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 449
Składniki
Bułkę tartą zalewamy ciepłym bulionem - bulionu dodajemy partiami tyle ile "wciągnie" bułka. Odstawiamy na kwadrans. Dodajemy mięso mielone, pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, drobno posiekane chili /w ilości według uznania/, wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, mieloną papryką i czosnkiem granulowanym. Dokładnie wyrabiamy. Z masy mięsnej formujemy pulpety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanym a patelni oleju.
Kiedy mielone będą już rumiane z obu stron przekładamy je do rondelka, zalewamy bulionem zmieszanym z koncentratem i gotujemy na małym ogniu ok. 20 min. /Jeśli wolimy gęsty sos możemy go zagęścić mąką lub śmietaną/. Mielone podajemy z ziemniakami polanymi sosem i posypanymi koperkiem.