Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone faszerowane serem feta podane z marchewką i kaszą kuskus. Pyszny danie obiadowe lub kolacja na ciepło:)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14041
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15925
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6424
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14041
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15925
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6424
Składniki
Bułkę tartą zalewamy ciepłym bulionem i odstawiamy na kwadrans. Następnie dodajemy mięso mielone, wbijamy jajka i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Masę dokładnie wyrabiamy. Ser feta kroimy w kostkę. Na dłoni układamy porcję mięsa mielonego, rozklepujemy, na środku układamy kostkę fety i mięso zlepiamy formując kulkę. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy mielone na rumiano z wszystkich stron. Kaszę kuskus zalewamy gorącym bulionem, mieszamy, przykrywamy i odstawiamy. W rondelku rozgrzewamy masło, wrzucamy odsączoną marchew, doprawiamy do smaku cukrem i mieszając podgrzewamy. Na kaszę kuskus wykładamy mielone faszerowane fetą oraz marchew z masłem.