Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone faszerowane serem feta podane z marchewką i kaszą kuskus. Pyszny danie obiadowe lub kolacja na ciepło:)
Maceraty to cenne oleje roślinne z wyciągami z kwiatów, pąków i całych ziół....
Odsłon: 83
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony różowymi w...
Odsłon: 278
Maceraty to cenne oleje roślinne z wyciągami z kwiatów, pąków i całych ziół....
Odsłon: 83
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony różowymi w...
Odsłon: 278
Składniki
Bułkę tartą zalewamy ciepłym bulionem i odstawiamy na kwadrans. Następnie dodajemy mięso mielone, wbijamy jajka i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Masę dokładnie wyrabiamy. Ser feta kroimy w kostkę. Na dłoni układamy porcję mięsa mielonego, rozklepujemy, na środku układamy kostkę fety i mięso zlepiamy formując kulkę. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy mielone na rumiano z wszystkich stron. Kaszę kuskus zalewamy gorącym bulionem, mieszamy, przykrywamy i odstawiamy. W rondelku rozgrzewamy masło, wrzucamy odsączoną marchew, doprawiamy do smaku cukrem i mieszając podgrzewamy. Na kaszę kuskus wykładamy mielone faszerowane fetą oraz marchew z masłem.