Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone faszerowane serem feta podane z marchewką i kaszą kuskus. Pyszny danie obiadowe lub kolacja na ciepło:)
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3534
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 370
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1759
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3534
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 370
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1759
Składniki
Bułkę tartą zalewamy ciepłym bulionem i odstawiamy na kwadrans. Następnie dodajemy mięso mielone, wbijamy jajka i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Masę dokładnie wyrabiamy. Ser feta kroimy w kostkę. Na dłoni układamy porcję mięsa mielonego, rozklepujemy, na środku układamy kostkę fety i mięso zlepiamy formując kulkę. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy mielone na rumiano z wszystkich stron. Kaszę kuskus zalewamy gorącym bulionem, mieszamy, przykrywamy i odstawiamy. W rondelku rozgrzewamy masło, wrzucamy odsączoną marchew, doprawiamy do smaku cukrem i mieszając podgrzewamy. Na kaszę kuskus wykładamy mielone faszerowane fetą oraz marchew z masłem.