Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone faszerowane serem feta podane z marchewką i kaszą kuskus. Pyszny danie obiadowe lub kolacja na ciepło:)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7569
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2608
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7569
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2608
Składniki
Bułkę tartą zalewamy ciepłym bulionem i odstawiamy na kwadrans. Następnie dodajemy mięso mielone, wbijamy jajka i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Masę dokładnie wyrabiamy. Ser feta kroimy w kostkę. Na dłoni układamy porcję mięsa mielonego, rozklepujemy, na środku układamy kostkę fety i mięso zlepiamy formując kulkę. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy mielone na rumiano z wszystkich stron. Kaszę kuskus zalewamy gorącym bulionem, mieszamy, przykrywamy i odstawiamy. W rondelku rozgrzewamy masło, wrzucamy odsączoną marchew, doprawiamy do smaku cukrem i mieszając podgrzewamy. Na kaszę kuskus wykładamy mielone faszerowane fetą oraz marchew z masłem.