Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na najsmaczniejsze mielone z franciszkańskiej kuchni.
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11948
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 808
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 105
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2859
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11948
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 808
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 105
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2859
Składniki
Mięso trzeba ugotować w niewielkiej ilości osolonej wody. Można dodać ziele liść i warzywa bulionowe. Wywar można wykorzystać później jako bazę zupy. Niektórzy używają wołowiny z rosołu- jest mniej aromatyczna, ale też się nadaje.
Na patelni lekko zrumieniłam cebulę pokrojona w kosteczkę. Dodałam zmieloną na małym oczku wołowinę i przyprawy. Podsmażałam mieszając do lekkiego przyrumienienia i dobrego połączenia smaku.
Do słodzonej masy dodaje się jeszcze jajo i bułkę tartą, wyrabia się ją i formuje kotlety.
Kotleciki obtacza się jeszcze w bułce tartej i smaży na średnio mniejszym ogniu do zrumienienia, są obłędnie smaczne!
Smacznego :)