Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na najsmaczniejsze mielone z franciszkańskiej kuchni.
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 57
Przepis na lekką, zdrową i kolorową sałatkę z mozzarellą, żurawiną, rzodkiewk...
Odsłon: 5418
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 280
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 57
Przepis na lekką, zdrową i kolorową sałatkę z mozzarellą, żurawiną, rzodkiewk...
Odsłon: 5418
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 280
Składniki
Mięso trzeba ugotować w niewielkiej ilości osolonej wody. Można dodać ziele liść i warzywa bulionowe. Wywar można wykorzystać później jako bazę zupy. Niektórzy używają wołowiny z rosołu- jest mniej aromatyczna, ale też się nadaje.
Na patelni lekko zrumieniłam cebulę pokrojona w kosteczkę. Dodałam zmieloną na małym oczku wołowinę i przyprawy. Podsmażałam mieszając do lekkiego przyrumienienia i dobrego połączenia smaku.
Do słodzonej masy dodaje się jeszcze jajo i bułkę tartą, wyrabia się ją i formuje kotlety.
Kotleciki obtacza się jeszcze w bułce tartej i smaży na średnio mniejszym ogniu do zrumienienia, są obłędnie smaczne!
Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pieczone kotlety na młodej kapuscie
Dania główne
Placuszki z cukini I żołądki zapiekane z papryka cebula grzybami
Dania główne
Kotlety mielone z szynki
Dania główne
POROTOS GRANADOS
Pieczone kotlety na młodej kapuscie
Niebo w gębie
Odsłon: 58
Placuszki z cukini I żołądki zapiekane z papryka cebula grzybami
Obiadzik na szybko
Odsłon: 31