Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na najsmaczniejsze mielone z franciszkańskiej kuchni.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8264
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1194
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10017
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 623
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8264
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1194
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10017
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 623
Składniki
Mięso trzeba ugotować w niewielkiej ilości osolonej wody. Można dodać ziele liść i warzywa bulionowe. Wywar można wykorzystać później jako bazę zupy. Niektórzy używają wołowiny z rosołu- jest mniej aromatyczna, ale też się nadaje.
Na patelni lekko zrumieniłam cebulę pokrojona w kosteczkę. Dodałam zmieloną na małym oczku wołowinę i przyprawy. Podsmażałam mieszając do lekkiego przyrumienienia i dobrego połączenia smaku.
Do słodzonej masy dodaje się jeszcze jajo i bułkę tartą, wyrabia się ją i formuje kotlety.
Kotleciki obtacza się jeszcze w bułce tartej i smaży na średnio mniejszym ogniu do zrumienienia, są obłędnie smaczne!
Smacznego :)