Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na najsmaczniejsze mielone z franciszkańskiej kuchni.
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 351
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 83
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 1549
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 351
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 83
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 1549
Składniki
Mięso trzeba ugotować w niewielkiej ilości osolonej wody. Można dodać ziele liść i warzywa bulionowe. Wywar można wykorzystać później jako bazę zupy. Niektórzy używają wołowiny z rosołu- jest mniej aromatyczna, ale też się nadaje.
Na patelni lekko zrumieniłam cebulę pokrojona w kosteczkę. Dodałam zmieloną na małym oczku wołowinę i przyprawy. Podsmażałam mieszając do lekkiego przyrumienienia i dobrego połączenia smaku.
Do słodzonej masy dodaje się jeszcze jajo i bułkę tartą, wyrabia się ją i formuje kotlety.
Kotleciki obtacza się jeszcze w bułce tartej i smaży na średnio mniejszym ogniu do zrumienienia, są obłędnie smaczne!
Smacznego :)