Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na ciekawą odmianę zwykłych mielonych z dodatkiem kaszy jaglanej i zielonego groszku. Bardzo lubię przemycać w ten sposób różnego rodzaju kaszę i warzywa, dzięki temu wiem, że serwuję moim dzieciom pełnowartościowy posiłek. Smacznego :)
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13686
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2885
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1189
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13686
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2885
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1189
Składniki
Kaszę jaglaną zalać wrzątkiem, posolić i gotować przez ok. 15. Zamrożony groszek podsmażyć na masełku, również zalać wrzątkiem, posolić gotować do miękkości. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle. Przygotować panierkę: bułkę tartą wymieszać z zmiksowanym słonecznikiem i płatkami owsianymi. Mięso mielone przełożyć do dużej miski, wbić żółtko, doprawić solą, pieprzem, majerankiem, dodać ugotowaną kaszę jaglaną i groszek. Całość dokładnie wymieszać. Uformować klopsy i obtoczyć w panierce, podsmażyć z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju.
Usmażone klopsy przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 20 min.
Smacznego
:)
:)
Przekonajcie się sami :)