Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na ciekawą odmianę zwykłych mielonych z dodatkiem kaszy jaglanej i zielonego groszku. Bardzo lubię przemycać w ten sposób różnego rodzaju kaszę i warzywa, dzięki temu wiem, że serwuję moim dzieciom pełnowartościowy posiłek. Smacznego :)
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 322
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 731
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 746
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 36
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 322
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 731
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 746
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 36
Składniki
Kaszę jaglaną zalać wrzątkiem, posolić i gotować przez ok. 15. Zamrożony groszek podsmażyć na masełku, również zalać wrzątkiem, posolić gotować do miękkości. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle. Przygotować panierkę: bułkę tartą wymieszać z zmiksowanym słonecznikiem i płatkami owsianymi. Mięso mielone przełożyć do dużej miski, wbić żółtko, doprawić solą, pieprzem, majerankiem, dodać ugotowaną kaszę jaglaną i groszek. Całość dokładnie wymieszać. Uformować klopsy i obtoczyć w panierce, podsmażyć z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju.
Usmażone klopsy przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 20 min.
Smacznego
:)
:)
Przekonajcie się sami :)