Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mielone z marchewką i porem,doprawione delikatnie na pikantnie w sosie z cebulą i...marchewką:) A wszystko podane z ziemniakami i buraczkami:)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8098
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 387
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8098
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 387
Składniki
Bułkę tartą zalewamy wodą /3-4 łyżki/ i odstawiamy. Marchew /1 szt/ oczyszczamy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Por oczyszczamy i drobno siekamy. Warzywa dodajemy do bułki tartej. Dodajemy też jajko i mięso mielone, doprawiamy do smaku i dokładnie wyrabiamy. Formujemy pulpety i obsmażamy na rumiano na rozgrzanym na patelni oleju. Drugą marchew oczyszczamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę i razem z marchwią dodajemy na patelnię do zrumienionych mielonych.Podsmażamy 2-3 min a potem wlewamy kostkę mięsną rozmieszaną w 200 ml gorącej wody. Dusimy bez przykrycia /na małym ogniu/ do czasu aż marchew zmięknie a sos zgęstnieje. Podajemy z ziemniakami lub kaszą. Dodatkowo podałam buraczki.