Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, tradycyjne mielone wzbogacone jajkiem na twardo, wyszło bardzo smaczne, ale tak duże że jedno całkowicie wystarczy.
miska, patelnia , nóż, garnek,
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2329
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4425
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1389
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 357
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2329
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4425
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1389
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 357
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, po ugotowaniu zalewamy zimną wodą, a następnie obieramy ze skorupek. Mięso mielone wkładamy do miski , mieszamy z przyprawami, obraną i posiekaną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz namoczoną w mleku lecz odciśniętą bułką. Dodajemy jajko, wszystko razem wyrabiamy na jednolitą masę. Masę nakładamy porcjami na dłoń rozpłaszczając ją, nakładamy ugotowane jajko nakładamy jeszcze farsz i formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Podajemy z ziemniaczkami i surówką lub można podać jako przekąskę, albo do barszczyku czerwonego smakuje wyśmienicie.
Mielone gotowe do podania.