Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, tradycyjne mielone wzbogacone jajkiem na twardo, wyszło bardzo smaczne, ale tak duże że jedno całkowicie wystarczy.
miska, patelnia , nóż, garnek,
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 45
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 111
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 54
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2925
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 45
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 111
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 54
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2925
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, po ugotowaniu zalewamy zimną wodą, a następnie obieramy ze skorupek. Mięso mielone wkładamy do miski , mieszamy z przyprawami, obraną i posiekaną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz namoczoną w mleku lecz odciśniętą bułką. Dodajemy jajko, wszystko razem wyrabiamy na jednolitą masę. Masę nakładamy porcjami na dłoń rozpłaszczając ją, nakładamy ugotowane jajko nakładamy jeszcze farsz i formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Podajemy z ziemniaczkami i surówką lub można podać jako przekąskę, albo do barszczyku czerwonego smakuje wyśmienicie.
Mielone gotowe do podania.