Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te mielone są bardzo smaczne,efektowne,a nie są bardzo pracochłonne.Bardzo smakują mojej rodzince,polecam:))
Jak karnawał to i pysznych faworków czy Paczków nie może zabraknąć Dzis przy...
Odsłon: 59
Jak karnawał to i pysznych faworków czy Paczków nie może zabraknąć Dzis przy...
Odsłon: 59
Składniki
Kajzerkę namoczyć w mleku,odcisnąć.Cebulę obrać,posiekać.
W miseczce połączyć mięso,kajzerkę,jajko,cebulę,pieprz oraz sól i dobrze wyrobić na jednolitą masę.Rękami zwilżonymi wodą uformować 10 cienkich placuszków.Ser pokroić na 15 plasterków,a szynkę na 10 plasterków wielkości 4 na 3 cm.
Na każdym z pięciu placuszków położyć plasterek szynki,plasterek sera,kostkę dyni lub połówkę śliwki albo grzybka,znowu plasterek sera i szynki,a następnie przykryć wszystko drugim placuszkiem.Brzegi dokładnie zlepić i uformować owalny kotlet.Powstanie w ten sposób pięć kotletów.
Każdy obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju.Zrumienić je z obu stron,a następnie zmniejszyć ogień,przykryć patelnię i smażyć 25-30 minut.Pozostałe plasterki sera przekroić na pół,aby otrzymać po dwa paseczki.
Na 3 minuty przed zakończeniem smażenia na każdym kotlecie położyć kleks z ketchupu,a na wierzchu-plasterki sera.Przykryć patelnię.Przygotowane kotleciki przełożyć na półmisek i ozdobić natką pietruszki.