Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne mielone z niespodzianką w środku. Dodatek ogórków konserwowych "nawilża" mielone od środka nadając im kwaskowy posmak.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 448
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 3011
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 105
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 105
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 448
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 3011
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 105
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 105
Składniki
Czerstwą bułkę zalewamy letnim mlekiem i odstawiamy na 20 min. Następnie bułkę odciskamy z mleka i dodajemy do mięsa mielonego /najlepiej mieszanego wołowo-wieprzowego/. Dodajemy także jajka, startą na tarce jarzynowej cebulę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Ogórki konserwowe kroimy na kawałki - ich wielkość zależy od wielkości klopsików. Porcje mięsa mielonego rozkładamy"plackiem" na wilgotnej dłoni, układamy na nim kawałek ogórka konserwowego i formujemy klopsika z ogórkiem w środku. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy mielone na złoty kolor z wszystkich stron. Podajemy z surówką i ziemniakami lub jako dodatek do kanapek.