Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne mielone z niespodzianką w środku. Dodatek ogórków konserwowych "nawilża" mielone od środka nadając im kwaskowy posmak.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35863
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 139
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 244
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 279
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35863
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 139
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 244
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 279
Składniki
Czerstwą bułkę zalewamy letnim mlekiem i odstawiamy na 20 min. Następnie bułkę odciskamy z mleka i dodajemy do mięsa mielonego /najlepiej mieszanego wołowo-wieprzowego/. Dodajemy także jajka, startą na tarce jarzynowej cebulę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Ogórki konserwowe kroimy na kawałki - ich wielkość zależy od wielkości klopsików. Porcje mięsa mielonego rozkładamy"plackiem" na wilgotnej dłoni, układamy na nim kawałek ogórka konserwowego i formujemy klopsika z ogórkiem w środku. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy mielone na złoty kolor z wszystkich stron. Podajemy z surówką i ziemniakami lub jako dodatek do kanapek.