Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone z pieczarkami

Mielone z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2204 Ocena: 48890

Dodano:

Odsłon: 9057

O Osobach nigdy nie zapomina się. Nie tylko miłe wspomnienia zostają <3 Kasię (figg) pamiętamy, jedna z niewielu osób, które były szczere. Z takimi zawsze mieliśmy i mamy świetny kontakt <3 Kochamy Was <3 :*

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego z indyka
  • 400 g pieczarek
  • 2 dymki
  • 1 duża bułka
  • 300 ml mleka
  • 2 jajka
  • 1 łyżka przyprawy do kebabu
  • 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mielone z pieczarkami

Przygotowanie

  1. Pieczarki kroimy w kostkę lub w ulubioną strukturę. Bułkę namoczoną w mleku, odciskamy i dodajemy do mielonego mięsa razem z pieczarkami i posiekaną dymką oraz jajkami. Do całości dodajemy przyprawę do kebabu, paprykę, sól i pieprz. Formujemy kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 10 czerwca 2017 Cudowne i bardzo smaczne kotleciki :) Muszą być mega soczyste <3 Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bellapi 10 czerwca 2017 jak zawsze pysznie też robię podobne z tym że nigdy nie dodawałam przyprawy do kebabu, czas spróbować:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń