Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy mielone muszą być nudne ? A nie muszą i moje takie właśnie są. Dodałam pieczarki, szpinak i natkę pietruszki. A panierka to bułka tarta i płatki jaglane. Oj jakie one były pyszne.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1307
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 902
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1448
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1307
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 902
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1448
Składniki
Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Mięso zmielić razem z bułką, cebulą i czosnkiem. Szpinak i natkę posiekać. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystko umieścić w misce, dodać jajka i przyprawy i wyrobić masę. Z masy formować kotlety, obtoczyć w panierce z bułki tartej i płatków jaglanych. Kotlety smażyć na oleju na rumiano z obu stron. Podawać z ulubionymi dodatkami, ja podałam z ziemniakami i kiszoną kapustą zasmażaną.