Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy mielone muszą być nudne ? A nie muszą i moje takie właśnie są. Dodałam pieczarki, szpinak i natkę pietruszki. A panierka to bułka tarta i płatki jaglane. Oj jakie one były pyszne.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10816
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6209
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5378
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13130
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4869
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10816
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6209
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5378
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13130
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4869
Składniki
Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Mięso zmielić razem z bułką, cebulą i czosnkiem. Szpinak i natkę posiekać. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystko umieścić w misce, dodać jajka i przyprawy i wyrobić masę. Z masy formować kotlety, obtoczyć w panierce z bułki tartej i płatków jaglanych. Kotlety smażyć na oleju na rumiano z obu stron. Podawać z ulubionymi dodatkami, ja podałam z ziemniakami i kiszoną kapustą zasmażaną.