Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze kotlety mielone trochę inne niż zwykle bo wzbogacone o różne warzywa. Takie kotlety z dodaniem warzyw to fajna alternatywa dla zwykłych mielonych. Są proste, szybkie w przygotowaniu, jak również bardzo smaczne.
miska, nóż, patelnia,
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 949
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 792
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12522
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 949
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 792
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12522
Składniki
Paprykę czerwoną i żółtą oczyszczamy z gniazd nasiennych, następnie kroimy w drobną kostkę. Cebulę i czosnek obieramy również kroimy w drobną kostkę. Koperek siekamy. Bułkę zalewamy mlekiem lub wodą, odstawiamy do namoczenia. Mięso mielone przekładamy do miski , dodajemy pokrojone papryki, cebule czosnek oraz posiekany koperek. Dodajemy jajko, przyprawy oraz odciśniętą bułkę, wszystko dokładnie wyrabiamy do połączenia składników. Formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron. Rada; Gdyby masa była zbyt luźna można do masy dodać 1 - 2 łyżki bułki tartej.
Paprykę czerwoną i żółtą oczyszczamy z gniazd nasiennych, następnie kroimy w drobną kostkę , cebulę i czosnek obieramy również kroimy w drobną kostkę. Koperek siekamy.
Mięso mielone przekładamy do miski , dodajemy pokrojone papryki, cebule czosnek oraz posiekany koperek. Dodajemy jajko, przyprawy oraz odciśniętą bułkę, wszystko dokładnie wyrabiamy do połączenia składników.
Formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Mielone gotowe do podania.