Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mielone z wątróbką"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 25
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1242
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 25
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1242
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Składniki
Czerstwą bułkę zalewamy zimną wodą. Obraną cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na łyżce rozgrzanego oleju. Natkę myjemy, siekamy. Wątróbkę myjemy, kroimy w kostkę i mielimy w maszynce do mielenia mięsa.
Mięso mielone, wątróbkę, cebulę, natkę, odciśniętą z wody bułkę, 1 jajko i musztardę wyrabiamy na gładką masę. Przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i gałką muszkatołową. Wilgotnymi rękami formujemy z masy niewielkie, okrągłe kotleciki.
Drugie jajko roztrzepujemy widelcem. Kotleciki panierujemy najpierw w jajku, potem w bułce tartej.
Smażymy na reszcie rozgrzanego oleju z każdej strony po cztery minuty.
Wartość odżywcza jednej porcji: 523 kcal, Białko: 28,1 g,, Tłuszcz: 22 g, Węglowodany:15 gŹródło: Rewia