Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone z wkładką w sosie żurawinowym

Mielone z wkładką w sosie żurawinowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2204 Ocena: 48898

Dodano:

Odsłon: 3515

Kotlety mielone z serem posmakują każdemu. Zamiast smażenia wybrałem pieczenie.

Składniki

  • 4 małe sery ziołowe camembert
  • 500 g mięsa wieprzowego z łopatki
  • kostka czosnkowa Knorr
  • jajko
  • bułka tarta
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 2 łyżki soku z buraków
  • sól ,pieprz
  • 2 łyżki marmolady z żurawiny
  • 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mielone z wkładką w sosie żurawinowym

Przygotowanie

  1. Mięso mielone dokładnie mieszamy z pokruszoną kostką czosnkową ,jajkiem ,musztardą sokiem z buraków i bułką tartą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Ser „otulamy” mięsem mielonym ,obtaczamy w bułce tartej i pieczemy w piekarniku rozgrzanym doi temperatury 200°C przez 40 min.
    W tym czasie marmoladę żurawinową rozpuszczamy w 300 ml wody ,zagotowujemy i zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w zimnej wodzie. Podajemy razem z mięsem mielonym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 06 czerwca 2014 juz sie kiedys zastanawialam, czy zamienic fete na camembert, wydawalo mi sie zbyt jalowe, ale te zurawiny to rzeczywiscie dobry pomysl.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 05 czerwca 2014 hmhmhmh... fajnie,żeś mnie namówił i innych .. żeby zamiast trollowac spóbować.hihihiih

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 05 czerwca 2014 idealnie dobrane składniki, przepyszne !

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 05 czerwca 2014 Dobrze wybrałeś mistrzu, bo smażenie mi się źle kojarzy, rozumiesz chyb;;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń