Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z serem posmakują każdemu. Zamiast smażenia wybrałem pieczenie.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 341
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1410
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 341
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1410
Składniki
Mięso mielone dokładnie mieszamy z pokruszoną kostką czosnkową ,jajkiem ,musztardą sokiem z buraków i bułką tartą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Ser „otulamy” mięsem mielonym ,obtaczamy w bułce tartej i pieczemy w piekarniku rozgrzanym doi temperatury 200°C przez 40 min. W tym czasie marmoladę żurawinową rozpuszczamy w 300 ml wody ,zagotowujemy i zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w zimnej wodzie. Podajemy razem z mięsem mielonym.