Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone ze śliwkami i wędzonym boczkiem

Mielone ze śliwkami i wędzonym boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 234

Dodano:

Odsłon: 272

Pyszne mielone z słodkim oraz troszkę kwaskowym nadzieniem :)
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek drobno posiekaj, zeszklij na oleju, ostudź.

  2. Mięso przełóż do miski, dodaj przesmażoną cebulę, majeranek, bułkę tartą i jajko. Wyrób na jednolitą masę i dopraw solą oraz pieprzem.

  3. Uformuj kulki, wkładając do każdej po jednej śliwce, a następnie każdy z kotlecików owiń boczkiem.

  4. Kotleciki obsmaż z każdej strony i przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń