Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mielone z słodkim oraz troszkę kwaskowym nadzieniem :)
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2533
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3024
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102011
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6400
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2533
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3024
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102011
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6400
Składniki
Cebulę i czosnek drobno posiekaj, zeszklij na oleju, ostudź.
Mięso przełóż do miski, dodaj przesmażoną cebulę, majeranek, bułkę tartą i jajko. Wyrób na jednolitą masę i dopraw solą oraz pieprzem.
Uformuj kulki, wkładając do każdej po jednej śliwce, a następnie każdy z kotlecików owiń boczkiem.
Kotleciki obsmaż z każdej strony i przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.