Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mielone z słodkim oraz troszkę kwaskowym nadzieniem :)
Babka ziemniaczana (kartoflak) jest to potrawa pochodząca ze wschodnich kresó...
Odsłon: 58
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 831
Babka ziemniaczana (kartoflak) jest to potrawa pochodząca ze wschodnich kresó...
Odsłon: 58
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 831
Składniki
Cebulę i czosnek drobno posiekaj, zeszklij na oleju, ostudź.
Mięso przełóż do miski, dodaj przesmażoną cebulę, majeranek, bułkę tartą i jajko. Wyrób na jednolitą masę i dopraw solą oraz pieprzem.
Uformuj kulki, wkładając do każdej po jednej śliwce, a następnie każdy z kotlecików owiń boczkiem.
Kotleciki obsmaż z każdej strony i przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.