Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle smaczne!
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1572
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 163
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1572
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 163
Składniki
Szpinak dokładnie umyłam i pokroiłam w liście w kostkę 2 na 2 centymetry. Do rondla wrzuciłam na olej dwa pokrojone ząbki czosnku i szpinak. Gdy czosnek zaczął pachnieć, dodałam odrobinę wody i przykryłam rondel, aby szpinak się zaparował. Pod koniec doprawiłam go solą i pieprzem. Do mięsa mielonego dodałam ostudzony szpinak, jajo i taka samą ilość bułki tartej jak objętość jaja. Jeszcze wcisnęłam trzy ząbki czosnku, i doprawiłam sola i pieprzem.
Składniki wymieszałam na jednolita masę.
Uformowałam kotlety i obtoczyłam je w tartej bułce. Usmażyłam je na rumiano.
Wyjdzie około dziesięć sztuk. Szpinak w mielonych nie jest dominujący w smaku. Smacznego :)