Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone ze szpinakiem

Przepis dnia 2019-06-02
Mielone ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 10198

Dodano:

Odsłon: 6317

Niezwykle smaczne!
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szpinak dokładnie umyłam i pokroiłam w liście w kostkę 2 na 2 centymetry.
    Do rondla wrzuciłam na olej dwa pokrojone ząbki czosnku i szpinak. Gdy czosnek zaczął pachnieć, dodałam odrobinę wody i przykryłam rondel, aby szpinak się zaparował.
    Pod koniec doprawiłam go solą i pieprzem.

    Do mięsa mielonego dodałam ostudzony szpinak, jajo i taka samą ilość bułki tartej jak objętość jaja. Jeszcze wcisnęłam trzy ząbki czosnku, i doprawiłam sola i pieprzem.

  2. Składniki wymieszałam na jednolita masę.

  3. Uformowałam kotlety i obtoczyłam je w tartej bułce.
    Usmażyłam je na rumiano.

  4. Wyjdzie około dziesięć sztuk.
    Szpinak w mielonych nie jest dominujący w smaku.
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (36)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babcitereskiciasta 02 czerwca Em, gratuluję zasłużonego Przepisu Dnia !.Kotleciki wyglądają pysznie.:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Pieprzyczfantazja 30 maja super odmiana zwykłych mielonych! Fajne, zrobię takie :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 29 maja Co prawda teraz po czasie, ale ważne że da się pisać.
Dziś mieliśmy praktycznie to samo, tylko zamiast mielonych były klopsiki. Reszta się zgadza w 100% :)
Odpowiedzi: 9 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 28 maja Super pomysł,do zrobienia,właśnie mam produkty i jutro będzie na obiad:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń