Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle smaczne!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 307
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4375
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1855
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3615
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30615
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 307
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4375
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1855
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3615
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30615
Składniki
Szpinak dokładnie umyłam i pokroiłam w liście w kostkę 2 na 2 centymetry. Do rondla wrzuciłam na olej dwa pokrojone ząbki czosnku i szpinak. Gdy czosnek zaczął pachnieć, dodałam odrobinę wody i przykryłam rondel, aby szpinak się zaparował. Pod koniec doprawiłam go solą i pieprzem. Do mięsa mielonego dodałam ostudzony szpinak, jajo i taka samą ilość bułki tartej jak objętość jaja. Jeszcze wcisnęłam trzy ząbki czosnku, i doprawiłam sola i pieprzem.
Składniki wymieszałam na jednolita masę.
Uformowałam kotlety i obtoczyłam je w tartej bułce. Usmażyłam je na rumiano.
Wyjdzie około dziesięć sztuk. Szpinak w mielonych nie jest dominujący w smaku. Smacznego :)