Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle smaczne!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 773
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1407
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 773
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1407
Składniki
Szpinak dokładnie umyłam i pokroiłam w liście w kostkę 2 na 2 centymetry. Do rondla wrzuciłam na olej dwa pokrojone ząbki czosnku i szpinak. Gdy czosnek zaczął pachnieć, dodałam odrobinę wody i przykryłam rondel, aby szpinak się zaparował. Pod koniec doprawiłam go solą i pieprzem. Do mięsa mielonego dodałam ostudzony szpinak, jajo i taka samą ilość bułki tartej jak objętość jaja. Jeszcze wcisnęłam trzy ząbki czosnku, i doprawiłam sola i pieprzem.
Składniki wymieszałam na jednolita masę.
Uformowałam kotlety i obtoczyłam je w tartej bułce. Usmażyłam je na rumiano.
Wyjdzie około dziesięć sztuk. Szpinak w mielonych nie jest dominujący w smaku. Smacznego :)