Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny mielony z mięsa drobiowego, delikatny i smaczny.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1005
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 548
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1005
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 548
Składniki
Umyte mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, smażyć do zeszklenia cebulki. Mięso z cebulą zmiksować, dodać namoczoną w wodzie i odciśniętą kajzerkę, jajko, sól, pieprz, majeranek. Wymieszać dokładnie masę, formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z dwóch stron. Podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką. .