Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta propozycja na obiad tradycyjny mielony ale przygotowany trochę inaczej w sosie. Można podać z makaronem, ziemniakami, kaszą czy ryżem.
Polecam.
Odsłon: 1222
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1659
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1136
Polecam.
Odsłon: 1222
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1659
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1136
Składniki
Do mięsa mielonego dodaj zamoczoną w mleku kajzerkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę, jajko oraz przyprawy do smaku. Wymieszaj dokładnie i uformuj dowolnej wielkości kotlety.
Na patelni rozgrzej olej i dodaj drobno pokrojoną cebulę, podsmaż do dobrze brązowego koloru. Zdejmij z patelni. Na tej samej patelni w razie potrzeby możesz dodać olej, podsmaż kotlety po 2-3 minuty z każdej strony.
Dodaj cebulę i całość zalej ciepłą wodą. Gotuj około 10-15 minut w zależności od wielkości kotletów. Na koniec zagęść mąką, dodaj śmietanę i koperek. Podaj z ulubionymi dodatkami u mnie z ziemniakami i surówką z ogórków.