Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta propozycja na obiad tradycyjny mielony ale przygotowany trochę inaczej w sosie. Można podać z makaronem, ziemniakami, kaszą czy ryżem.
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4879
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 160
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 43
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4879
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 160
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 43
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Składniki
Do mięsa mielonego dodaj zamoczoną w mleku kajzerkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę, jajko oraz przyprawy do smaku. Wymieszaj dokładnie i uformuj dowolnej wielkości kotlety.
Na patelni rozgrzej olej i dodaj drobno pokrojoną cebulę, podsmaż do dobrze brązowego koloru. Zdejmij z patelni. Na tej samej patelni w razie potrzeby możesz dodać olej, podsmaż kotlety po 2-3 minuty z każdej strony.
Dodaj cebulę i całość zalej ciepłą wodą. Gotuj około 10-15 minut w zależności od wielkości kotletów. Na koniec zagęść mąką, dodaj śmietanę i koperek. Podaj z ulubionymi dodatkami u mnie z ziemniakami i surówką z ogórków.