Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponujemy przepis na pyszne jednogarnkowe danie. Kociołek zawiera dużo mięsa, cebuli, a kapusta kiszona dodaje mu aromatu. Sprawdzi się idealnie jako sycący obiad. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456901
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1247
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2116
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 512
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456901
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1247
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2116
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 512
Składniki
• Mięso kroimy na mniejsze kawałki, rozbijamy lekko tłuczkiem i doprawiamy ulubionymi przyprawami • Następnie mięso wkładamy do lodówki na kilka godzin aby się zamarynowało (najlepiej na całą noc) • Po tym czasie kawałki mięsa obtaczamy w mące pszennej i podsmażamy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju (po 2 minuty z każdej strony) • Cebule kroimy w grubą kostkę • Ziemniaki obieramy, kroimy w grubsze paski
• Kapustę odsączamy z soku i siekamy nożem • Czosnek obieramy i kroimy w paski • Na spód garnka wlewamy dwie łyżki oleju i kolejno układamy warstwy: cebuli, mięsa, kapusty kiszonej, czosnku oraz ziemniaków • Całość zalewamy połową szklanki wody • Ziemniaki solimy i posypujemy przyprawą do ziemniaków • Kociołek doprowadzamy do mocnego wrzenia, a następnie zmniejszamy moc palnika, gotujemy przez około 1,5-2h