Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponujemy przepis na pyszne jednogarnkowe danie. Kociołek zawiera dużo mięsa, cebuli, a kapusta kiszona dodaje mu aromatu. Sprawdzi się idealnie jako sycący obiad. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 665
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 665
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
• Mięso kroimy na mniejsze kawałki, rozbijamy lekko tłuczkiem i doprawiamy ulubionymi przyprawami • Następnie mięso wkładamy do lodówki na kilka godzin aby się zamarynowało (najlepiej na całą noc) • Po tym czasie kawałki mięsa obtaczamy w mące pszennej i podsmażamy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju (po 2 minuty z każdej strony) • Cebule kroimy w grubą kostkę • Ziemniaki obieramy, kroimy w grubsze paski
• Kapustę odsączamy z soku i siekamy nożem • Czosnek obieramy i kroimy w paski • Na spód garnka wlewamy dwie łyżki oleju i kolejno układamy warstwy: cebuli, mięsa, kapusty kiszonej, czosnku oraz ziemniaków • Całość zalewamy połową szklanki wody • Ziemniaki solimy i posypujemy przyprawą do ziemniaków • Kociołek doprowadzamy do mocnego wrzenia, a następnie zmniejszamy moc palnika, gotujemy przez około 1,5-2h