Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można podawać z frytkami i surówkami. Rewelacyjny smak!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1000
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2902
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1000
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2902
Składniki
Mięso myjemy i osuszamy. Następnie kroimy w paski a następnie w kostkę. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w średniej wielkości kostkę.
Wykładamy je na rozgrzany olej i lekko podsmażamy. Kukurydzę odsączamy. Mięso, pieczarki, kukurydzę, paprykę mieszamy razem. Wbijamy jajko i dodajemy tyle mąki aby masa była lekko gęsta. Masę przyprawiamy. Na rozgrzany olej wykładamy łyżką masę, formując placki tak jak placki ziemniaczane.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.