Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można podawać z frytkami i surówkami. Rewelacyjny smak!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1012
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 136
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2183
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4199
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1012
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 136
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2183
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4199
Składniki
Mięso myjemy i osuszamy. Następnie kroimy w paski a następnie w kostkę. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w średniej wielkości kostkę.
Wykładamy je na rozgrzany olej i lekko podsmażamy. Kukurydzę odsączamy. Mięso, pieczarki, kukurydzę, paprykę mieszamy razem. Wbijamy jajko i dodajemy tyle mąki aby masa była lekko gęsta. Masę przyprawiamy. Na rozgrzany olej wykładamy łyżką masę, formując placki tak jak placki ziemniaczane.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.