Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2034
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3209
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1268
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2026
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2034
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3209
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1268
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2026
Składniki
Mięso umyłem, osuszyłem, pokroiłem w paski. Grzyby gotowałem 15 minut w dużej ilości wody, osączyłem, pokroiłem w wąskie paseczki. Pędy bambusa osączyłem z zalewy, pokroiłem w paski. Pory dokładnie oczyściłem, umyłem ( odciąłem zielone końce ) i również pokroiłem w paski. W woku rozgrzałem olej, przesmażyłem mięso, wyjąłem z woka. Na tym samym tłuszczu przesmażyłem pędy bambusa, pory i grzyby. Doprawiłem sosem sojowym, cukrem, octem, świeżo mielonym pieprzem i solą.
Wlałem bulion, podgrzewałem 2 minuty, dodałem mięso. Przewałem następne 3 minuty. Mąkę kukurydzianą rozrobiłem niewielką ilością wody, wlałem do mięsa i warzyw z grzybami, dokładnie wymieszałem. Doprowadziłem do wrzenia.