Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 69
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 215
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 69
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 215
Składniki
Mięso umyłem, osuszyłem, pokroiłem w paski. Grzyby gotowałem 15 minut w dużej ilości wody, osączyłem, pokroiłem w wąskie paseczki. Pędy bambusa osączyłem z zalewy, pokroiłem w paski. Pory dokładnie oczyściłem, umyłem ( odciąłem zielone końce ) i również pokroiłem w paski. W woku rozgrzałem olej, przesmażyłem mięso, wyjąłem z woka. Na tym samym tłuszczu przesmażyłem pędy bambusa, pory i grzyby. Doprawiłem sosem sojowym, cukrem, octem, świeżo mielonym pieprzem i solą.
Wlałem bulion, podgrzewałem 2 minuty, dodałem mięso. Przewałem następne 3 minuty. Mąkę kukurydzianą rozrobiłem niewielką ilością wody, wlałem do mięsa i warzyw z grzybami, dokładnie wymieszałem. Doprowadziłem do wrzenia.