Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię łączyć różne gatunki mięsa i w tym przypadku również połączyłem dwa gatunki boczek oraz karkówkę. Dodałem do tego trochę dodatków i wyszła bardzo smaczna propozycja obiadowa.
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 122
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 51
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10542
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 120
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 86
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 172
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 122
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 51
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10542
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 120
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 86
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 172
Składniki
Zaczynamy od krojenia pieczarek na 4 kawałki oraz cebulę w piórka. Jak to zrobimy to dodajemy sól, pieprz oraz zioła prowansalskie.
Mięso kroimy na małe kawałki solimy pieprzymy i odstawiamy na jakiś czas aby odpoczęło i przeszło przyprawami.
Po tym czasie wrzucamy mięso na patelnie na rozgrzany olej i podsmarzamy.
Do podsmarzonego mięsa dokładamy pieczarki oraz cebulę i dusimy pod przykryciem. Sprawdzamy smak i doprawiamy jeśli jest taka potrzeba. Gdy mięso jest już miekkie pieczarki również dodajemy trzy duże łyżki jogurtu mieszmy i dusimy dalej pod przykryciem. W tzw międzyczasie gotujemy pęczak wg przepisu na opakowaniu. Jak pęczak jest miękki to wysypujemy na talerz.
I tak jak na załączonym zdjęciu w środku ustawiamy pęczak obok pęczaka mięso i na koniec układamy listki rukoli. I oto wynik naszego działania. Smacznego