Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię łączyć różne gatunki mięsa i w tym przypadku również połączyłem dwa gatunki boczek oraz karkówkę. Dodałem do tego trochę dodatków i wyszła bardzo smaczna propozycja obiadowa.
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 956
Seler, to kopalnia zdrowia. Gulasz zamknięty w słoikach, na wyjazd, musi zawi...
Odsłon: 19
Tak przygotowana wątróbka wg przepisu babci Krysi jest bardzo smaczna. Polecam.
Odsłon: 38
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 4258
Rozgrzewający rosół ugotowany z ćwiartek kurczaka podany z makaronem nitki.
Odsłon: 99
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 956
Seler, to kopalnia zdrowia. Gulasz zamknięty w słoikach, na wyjazd, musi zawi...
Odsłon: 19
Tak przygotowana wątróbka wg przepisu babci Krysi jest bardzo smaczna. Polecam.
Odsłon: 38
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 4258
Rozgrzewający rosół ugotowany z ćwiartek kurczaka podany z makaronem nitki.
Odsłon: 99
Składniki
Zaczynamy od krojenia pieczarek na 4 kawałki oraz cebulę w piórka. Jak to zrobimy to dodajemy sól, pieprz oraz zioła prowansalskie.
Mięso kroimy na małe kawałki solimy pieprzymy i odstawiamy na jakiś czas aby odpoczęło i przeszło przyprawami.
Po tym czasie wrzucamy mięso na patelnie na rozgrzany olej i podsmarzamy.
Do podsmarzonego mięsa dokładamy pieczarki oraz cebulę i dusimy pod przykryciem. Sprawdzamy smak i doprawiamy jeśli jest taka potrzeba. Gdy mięso jest już miekkie pieczarki również dodajemy trzy duże łyżki jogurtu mieszmy i dusimy dalej pod przykryciem. W tzw międzyczasie gotujemy pęczak wg przepisu na opakowaniu. Jak pęczak jest miękki to wysypujemy na talerz.
I tak jak na załączonym zdjęciu w środku ustawiamy pęczak obok pęczaka mięso i na koniec układamy listki rukoli. I oto wynik naszego działania. Smacznego