Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie nie macie pomysłu na mięso z chrząstką a znudziło wam się je robić tylko w sosie ? Podam wam dziś przepis na wykorzystanie tego właśnie mięsa. Dziś jest niedziela u każdego za pewne jest rosół ja jak zwykle odmieniec ale u nas na trzy osoby dwa dania się nie opłaca bo i tak by nie zjedli a wyrzucać jedzenia szkoda.
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 4
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 21
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 4
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 21
Składniki
Przygotować mięso z chrząstką, oczyścić z chrząstki i ścięgien, umyć osuszyć na durszlaku. Osuszone mięso z nadmiaru wody ubić jak kotlety tłuczkiem do kotletów ( ja robię to przez woreczek wtedy mięso nie rozpryskuje się ).
Gdy mamy już zbite mięso tłuczkiem do kotletów każdy kawałek mięsa posolić i ułożyć na talerzu. Przygotować jajka roztrzepać je widelcem dodając szczyptę przyprawy z solą np. Vegeta, oraz przygotować bułkę tartą.
Gotowe kawałki mięsa maczać z obu stron w roztrzepanym jajku następnie w tartej bułce.
Na patelnię wlać olej lub roztopić smalec, układać przygotowane w jajku i bułce plastry mięsa i smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Usmażone układać na talerzu.
Takie kotlety z mięsa z chrząstką podała z młodymi ziemniakami i koperkiem okraszone tłuszczem z kotletów oraz surówka z kiszonej kapusty a do popicia zimna maślanka prosto z lodówki.