Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Upał upał upał już nie da się go wytrzymać choć wczoraj popadało i po grzmiało to i tak mało to dało, no cóż jeść trzeba ponieważ na chlebie nie da się żyć zwłaszcza jeśli ktoś nauczony do codziennego gotowania i jedzenia ciepłych posiłków. Moim zdaniem ciepły posiłek to podstawa zdrowego trybu życia choć nie każdy tak uważa
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38193
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 390
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 154
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9238
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38193
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 390
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 154
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9238
Składniki
Przygotować mięso z chrząstką przełożyć je do miski, wsypać przyprawę do mięsa oraz pieprz cytrynowy, wszystko dokładnie wymieszać do połączenia się przypraw z mięsem i odstawić na 10 minut aby mięso przeszło zapachem przypraw
Gdy już mięso w masowanych przyprawach odstało wyznaczony czas, na patelnię wlać olej lekko go rozgrzać i przełożyć całe mięso. Na średnim ogniu podsmażyć z każdej strony na rumiany kolor. Następnie wlać przegotowaną wodę zimną i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa z chrząstką ( pamiętajcie jeśli dodacie zimną wodę prosto z kranu mięso będzie dłużej twarde )
W trakcie duszenia się mięsa oczywiście co jakiś czas go przekręcając jak już jest prawie miękkie wtedy dodać suszoną włoszczyznę, liście laurowe oraz ziela angielskie i nadal dusić na wolnym ogniu do całkowitej miękkości mięsa z chrząstką i powstania w czasie duszenia sosu
Uduszone mięciutkie mięso z chrząstką podałam z ugotowaną osobno kaszą jęczmienną oraz jako surówka mizeria z ogórka ze śmietaną. Sos wyszedł idealny aromatyczny i super gęstawy w sam raz jako dodatek do kasz czy ryżu a nawet ziemniaków