Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z kurczaka marynowane w maślance z dodatkiem świeżego rozmarynu jest bardzo kruche, aromatyczne i soczyste.
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12269
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1475
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 89
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12269
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1475
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 89
Składniki
Do miski wlać maślankę, dodać zmiażdżony czosnek, musztardę, sos sojowy, syrop klonowy i posiekany rozmaryn, wymieszać.
Umyte mięso osuszyć, pokroić na porcje, natrzeć solą i pieprzem.
Włożyć do foliowego worka, wlać marynatę, dokładnie wymieszać, pozostawić na noc w lodówce.
Następnego dnia mięso wraz z marynatą ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Oprószyć mieloną papryką i skropić oliwą.
Podlać odrobiną wody, przykryć i włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika, piec około 50-60 minut. Po upływie pół godziny mięso odkryć, oblać powstałym sosem i pozostawić w piekarniku aby nabrało rumianego koloru.