Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z kurczaka marynowane w maślance z dodatkiem świeżego rozmarynu jest bardzo kruche, aromatyczne i soczyste.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 287
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1389
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4313
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 287
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1389
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4313
Składniki
Do miski wlać maślankę, dodać zmiażdżony czosnek, musztardę, sos sojowy, syrop klonowy i posiekany rozmaryn, wymieszać.
Umyte mięso osuszyć, pokroić na porcje, natrzeć solą i pieprzem.
Włożyć do foliowego worka, wlać marynatę, dokładnie wymieszać, pozostawić na noc w lodówce.
Następnego dnia mięso wraz z marynatą ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Oprószyć mieloną papryką i skropić oliwą.
Podlać odrobiną wody, przykryć i włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika, piec około 50-60 minut. Po upływie pół godziny mięso odkryć, oblać powstałym sosem i pozostawić w piekarniku aby nabrało rumianego koloru.