Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z kurczaka marynowane w soku z pomarańczy z dodatkiem gałki muszkatołowej, musztardy francuskiej, imbiru i czosnku jest rewelacyjne.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
W miseczce wymieszać oliwę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, musztardą, gałką muszkatołową, imbirem i sokiem z pomarańczy.
Mięso umyć osuszyć, podzielić na porcje. Natrzeć solą i pieprzem. Dokładnie obtoczyć w marynacie, odłożyć do lodówki na 1-2 godziny.
Przed pieczeniem ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć mieloną papryką, ułożyć wiórki z masła, przykryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około 60 minut.