Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z kurczaka marynowane w soku z pomarańczy z dodatkiem gałki muszkatołowej, musztardy francuskiej, imbiru i czosnku jest rewelacyjne.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2026
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17918
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1951
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2026
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17918
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1951
Składniki
W miseczce wymieszać oliwę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, musztardą, gałką muszkatołową, imbirem i sokiem z pomarańczy.
Mięso umyć osuszyć, podzielić na porcje. Natrzeć solą i pieprzem. Dokładnie obtoczyć w marynacie, odłożyć do lodówki na 1-2 godziny.
Przed pieczeniem ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć mieloną papryką, ułożyć wiórki z masła, przykryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około 60 minut.