Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z kurczaka marynowane w soku z pomarańczy z dodatkiem gałki muszkatołowej, musztardy francuskiej, imbiru i czosnku jest rewelacyjne.
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 384
Pyszne kruche ciasto upieczone ze śliwkami. Proste i szybkie w przygotowaniu.
Odsłon: 160
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 384
Pyszne kruche ciasto upieczone ze śliwkami. Proste i szybkie w przygotowaniu.
Odsłon: 160
Składniki
W miseczce wymieszać oliwę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, musztardą, gałką muszkatołową, imbirem i sokiem z pomarańczy.
Mięso umyć osuszyć, podzielić na porcje. Natrzeć solą i pieprzem. Dokładnie obtoczyć w marynacie, odłożyć do lodówki na 1-2 godziny.
Przed pieczeniem ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć mieloną papryką, ułożyć wiórki z masła, przykryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około 60 minut.