Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z kurczaka marynowane w soku z pomarańczy z dodatkiem gałki muszkatołowej, musztardy francuskiej, imbiru i czosnku jest rewelacyjne.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118086
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8412
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2139
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1545
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118086
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8412
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2139
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1545
Składniki
W miseczce wymieszać oliwę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, musztardą, gałką muszkatołową, imbirem i sokiem z pomarańczy.
Mięso umyć osuszyć, podzielić na porcje. Natrzeć solą i pieprzem. Dokładnie obtoczyć w marynacie, odłożyć do lodówki na 1-2 godziny.
Przed pieczeniem ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć mieloną papryką, ułożyć wiórki z masła, przykryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około 60 minut.