Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z kurczaka marynowane w soku z pomarańczy z dodatkiem gałki muszkatołowej, musztardy francuskiej, imbiru i czosnku jest rewelacyjne.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113072
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 456
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 799
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 599
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113072
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 456
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 799
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 599
Składniki
W miseczce wymieszać oliwę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, musztardą, gałką muszkatołową, imbirem i sokiem z pomarańczy.
Mięso umyć osuszyć, podzielić na porcje. Natrzeć solą i pieprzem. Dokładnie obtoczyć w marynacie, odłożyć do lodówki na 1-2 godziny.
Przed pieczeniem ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć mieloną papryką, ułożyć wiórki z masła, przykryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około 60 minut.