Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Francuskiej marynaty można użyć do każdego innego rodzaju mięsa, np. łopatki czy karkówki. Ja wybrałam nieco chudszą szynkę.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10676
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3332
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10676
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3332
Składniki
Mięso kroimy w dość grube plastry. Cebulę i pieczarki kroimy drobniej. Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Marynatą zalewamy mięso i warzywa, mieszamy do połączenia składników. Odstawiamy w chłodne miejsce na min. 1 godzinę, najlepiej na całą noc.
Wszystko przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 2 godziny, z czego pierwsze 30 min pod przykryciem. Na ostatnie 15 minut włączamy termoobieg. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy natką pietruszki