Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna odsłona kotletów z jaglanki. Tym razem bardzo migdałowa :-). Z powodzeniem zastępują ziamniaki lub ryż w daniu obiadowym.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8226
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 440
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8226
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 440
Składniki
Kaszę płuczemy na sitku i gotujemy w osolonej wodzie (1,5 szkl.) ok. 15-20 min. do momentu aż wchłonie wodę i będzie miękka. Lekko studzimy. Cebulę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotlety (mozna obtoczyc w bułce tartej, ja tego nie robiłam) i smażymy na złoty kolor z jednej i drugiej strony. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego :-)