Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna odsłona kotletów z jaglanki. Tym razem bardzo migdałowa :-). Z powodzeniem zastępują ziamniaki lub ryż w daniu obiadowym.
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 47
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 331
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4362
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 47
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 331
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4362
Składniki
Kaszę płuczemy na sitku i gotujemy w osolonej wodzie (1,5 szkl.) ok. 15-20 min. do momentu aż wchłonie wodę i będzie miękka. Lekko studzimy. Cebulę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotlety (mozna obtoczyc w bułce tartej, ja tego nie robiłam) i smażymy na złoty kolor z jednej i drugiej strony. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego :-)